"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Η διεθνής ημέρας μουσείων στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων εορτάζεται κάθε χρόνο από το Υπουργείο

Πολιτισμού & Αθλητισμού και το ICOM– Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων, στις 18 Μαΐου 2016.  Για το τρέχον έτος το θέμα του εορτασμού είναι «Μουσείο και Πολιτιστικά Τοπία» και θα πλαισιώνεται από δράσεις – δραστηριότητες σε μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων θα συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με την έκθεση κεραμικής στο οθωμανικό τέμενος του Οσμάν Σαχ (Κουρσούμ τζαμί) Τρικάλων.  Το θέμα της έκθεσης είναι: «Από τα λυχνάρια….. στους μαστραπάδες. Κεραμική στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων από τα Παλαιοχριστιανικά έως και τα Μεταβυζαντινά χρόνια».  Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το ευρύ κοινό στις 18 Μαΐου 2016 από τις 8:00 π.μ. έως τις 14:30 μ.μ.

Παράλληλα, ο Τμηματάρχης Συντήρησης της ΕΦ.Α Τρικάλων θα ενημερώνει τους επισκέπτες για τις εργασίες συντήρησης – αποκατάστασης που πραγματοποιήθηκαν στην κόγχη του τεμένους (Mihrab), με λεπτομερή ανάλυση της προηγούμενης κατάστασης και της σημερινής εικόνας μετά τις εργασίες.

Για την συμμετοχή των σχολικών μονάδων στις ξεναγήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Κουρσούμ τζαμί Τρικάλων παρακαλούμε, όπως οι αρμόδιοι ενημερώσουν άμεσα την   Υπηρεσία μας για την δήλωση συμμετοχής, προκειμένου να γίνει έγκαιρη διαμόρφωση του προγράμματος   (Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: κ. Μαρία Θεοφάνους και κ. Αθηνά Καλαμίδα τηλ. 2431076647).      

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το ευρύ κοινό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης