"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Η Ελλάδα θωρακίζεται – Η Ελλάδα δυναμώνει, άρθρο του Θανάση Λιούτα

lafarm

Σχετικά άρθρα

ην 28η Σεπτεμβρίου του 2021 και την 14η Οκτωβρίου του 2021, η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μας δημιούργησαν δυο νέα, πολύτιμα και κρίσιμης σημασίας, ορόσημα στο πεδίο της Εξωτερικής μας Πολιτικής και στο πεδίο της Άμυνας. Ορόσημα που αποτελούν ασπίδες για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Την 28η Σεπτεμβρίου του 2021, στο Παρίσι, υπογράψαμε τη Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια. Συμφωνία, την οποία με πολύ υψηλό ενδιαφέρον συζητήσαμε στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, στην οποία έχω την τιμή να είμαι μέλος, και την οποία κυρώσαμε στην Ολομέλεια της Βουλής στις 7 Οκτωβρίου του 2021. Συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής με την Γαλλία, ενισχύοντας την ασπίδα προστασίας της χώρας μας. Πρόκειται για μια ιστορική Συμφωνία που θεμελιώνει γεωπολιτικά, ευρωπαϊκά και διεθνώς τη μεγάλη σημασία που μπορεί να διαδραματίσει η Ελλάδα μας.

Στη συνέχεια, την 14η Οκτωβρίου του 2021, στην Ουάσιγκτον, υπογράψαμε τη νέα πενταετή Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τις ΗΠΑ. Συμφωνία που θωρακίζει τα ελληνικά συμφέροντα και λειτουργεί επίσης ως ασπίδα προστασίας της κυριαρχίας, της ακεραιότητας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων με βάση το Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας.

Οι δυο αυτές Συμφωνίες, σε συνδυασμό με το σύνολο των επιτευγμάτων μας σε επίπεδο Εξωτερικής Πολιτικής και σε επίπεδο Άμυνας, από την αρχή της διακυβέρνησης της χώρας μας από την Νέα Δημοκρατία, ως σύνολο περιγράφουν και πιστοποιούν την πολύ σημαντική εθνική μας διπλωματική, εξωτερική και αμυντική πολιτική. Αποδεικνύουν τη βαθιά μας πολιτική βούληση να θωρακιστούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να δυναμώσει η πατρίδα μας.

Η ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ιδίως ο Πρωθυπουργός εργάζονται συνεχώς για την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας μας, πετυχαίνοντας τεράστιας σημασίας εθνικά αποτελέσματα.

Παράλληλα η πατρίδα μας εξοπλίζεται. Εξοπλίζεται και ενισχύεται το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Σε συνέχεια των 24 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, η ελληνογαλλική συμφωνία συνοδεύθηκε και από την προμήθεια τριών υπερσύγχρονων φρεγατών Belharra. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία των πολεμικών αυτών αεροσκαφών και αυτών των φρεγατών προσδίδει υψηλή προστιθέμενη αξία στο οπλοστάσιο της χώρας μας, με αποτέλεσμα η αποτρεπτική ισχύς μας να ενισχύεται πάρα πολύ αποφασιστικά.

Το σύνολο της κοινωνίας μας αναγνωρίζει ότι οι Συμφωνίες της πατρίδας μας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ, καθώς και όλα όσα έχουμε επιτύχει τα τελευταία δυο χρόνια, καθώς και όλα όσα θα συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε, αποτελούν μεγάλες εθνικές επιτυχίες.

Τα τελευταία δυο χρόνια οι προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας αντιμετωπίστηκαν, μια προς μια, με αποτελεσματικό τρόπο από την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, πάντα με πίστη και σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στο Δίκαιο της Θάλασσας.

Αναδείξαμε τη γεωπολιτική υπεροχή της πατρίδας μας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και τον ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας. Πρόκειται για γεγονότα, τα οποία υπογραμμίζονται και από τους ισχυρούς μας συμμάχους.

Η Ελλάδα, επί των ημερών μας, είναι μια Ελλάδα δυνατή. Μια Ελλάδα που διαδραματίζει και θα διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στη γεωπολιτική μας περιοχή, καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σταθερός και απόλυτος στόχος μας, η ασφάλεια και η ευημερία όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης