"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Η “Εξόδιος ακολουθία” της μνημονιακής Συγκυβέρνησης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η απόφαση της συγκυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, η συζήτηση της οποίας αρχίζει σήμερα, χωρίς να υφίσταται κάποια αντίστοιχη πρόκληση σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, καταδεικνύει, χωρίς αμφιβολία, αφενός, την πλήρη πολιτική διάλυσή της και τα έντονα εκφυλιστικά φαινόμενα, που παρατηρούνται συνήθως, «όταν το καράβι βυθίζεται» και, αφετέρου, την έντονη κοινωνική οργή, αγανάκτηση, αλλά και δυναμική, που οδηγεί σε μεγάλη πολιτική ανατροπή, με συντριβή των μνημονιακών πυλώνων του συστήματος παρακμής. Η κίνηση αυτή, αναμφισβήτητα, έχει τον χαρακτήρα της «Εξοδίου Ακολουθίας» αυτής της παρακμιακής και επικίνδυνης για τον Λαό κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι, η πολιτική κίνηση αυτή προέρχεται από τους επικυρίαρχους δανειστές – τοκογλύφους της Χώρας, που «παίζουν», με τον τρόπο αυτό, «το χαρτί» της καθυστέρησης, έστω και βραχυχρόνιας, προκειμένου να ολοκληρώσουν την καταστροφική οικονομική πολιτική της διάλυσης και εσωτερικής υποτίμησης και την «αποικιοποίηση» της Χώρας. Αυτοί, καλύτερα από τον καθένα, αντιλαμβάνονται ότι ο πολιτικός χρόνος, που οι ντόπιες πολιτικές «θεραπαινίδες» της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας και των «υψηλών προστατών» τους βρίσκονταν στην εξουσία, παίζοντας, μάλιστα, το «κακόγουστο θέατρο των σωτήρων της Χώρας», πλέον εκπνέει.

Το πιθανότερο είναι ότι, το μνημονιακό πολιτικό προσωπικό, έχοντας και στο πίσω μέρος του μυαλού του την προσωπική του «πολυτελή επιβίωση», θα παραστεί και θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην καταρρέουσα κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, παραμένοντας, έτσι, οι τελευταίοι ως «εξουσιολάγνοι», για λίγο ακόμα στην εξουσία. Γιατί, εάν υπήρχε στοιχειώδης πολιτική ευθιξία, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών και των συνεχών δημοσκοπήσεων, που καταδεικνύουν την «βύθιση» του πολιτικού μνημονιακού «σκάφους», έναντι της Ελληνικής κοινωνίας, που βιώνει με τον χειρότερο τρόπο τον μνημονιακό «παγετώνα», θα είχαν υποβάλει την παραίτησή τους, οδηγώντας την Χώρα σε εκλογές, για αποτύπωση της σημερινής βούλησης του Ελληνικού Λαού. Αλλά, ακόμα και αν δεν το έκαναν αυτό, στο σημερινό έντονα ρευστό πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον και με το δεδομένο ότι, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκεται, πλέον, σε προβλεπόμενο από το Σύνταγμα χρόνο διεξαγωγής της, τουλάχιστον θα ζητούσαν ο «πήχης της δεδηλωμένης» να ανέλθει στους 180 βουλευτές.

Παρά την έντονη προσπάθεια «λασπολογίας» και «τρομολαγνείας», τίποτα δεν μπορεί να ανακόψει την κατάρρευση αυτής της κυβέρνησης και την μεγάλη πολιτική ανατροπή και αλλαγή, από ένα ισχυρό αντιμνημονιακό, προοδευτικό, δημοκρατικό, πατριωτικό, κοινωνικό Μέτωπο, με πυρήνα τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τις υπόλοιπες δημοκρατικές, προοδευτικές, πατριωτικές δυνάμεις, που θα στηρίξει την επόμενη κυβέρνηση Σωτηρίας της Χώρας, για την αποτροπή της ανθρωπιστικής κρίσης και την θέση των βάσεων για την πραγματική έξοδο της Χώρας από την σημερινή χαώδη κατάσταση.

Άλλωστε, δεν έχει περάσει πολύς χρόνος, όταν η, τότε, μνημονιακή κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, μπροστά στις ογκούμενες κοινωνικές αντιδράσεις, αν και ζήτησε και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή το 2011, κατέρρευσε με τον γνωστό τρόπο, λίγο καιρό μετά. Την ίδια ακριβώς τύχη θα έχει και η σημερινή μνημονιακή συγκυβέρνηση, που με τα ολέθρια λάθη και τις αποφάσεις της, έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε «αποικία χρέους» και έχει φέρει τα 4/5 σχεδόν του Ελληνικού Λαού σε κατάσταση απελπισίας, ενώ, την ίδια στιγμή, το 1/5, που αποτελεί την παρασιτική οικονομική ολιγαρχία, μεγαλώνει τον πλούτο του, με τις «πλάτες» των μεγάλων ωφελημένων στο «Ελληνικό πρόβλημα», που είναι οι εκπρόσωποι του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού καπιταλιστικού συστήματος, «υπό τον μανδύα» των δανειστών – κερδοσκόπων.

Του Γεωργίου Παπασίμου

Δικηγόρου

Μέλους Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ»

Blog: papasimos.wordpress.com

Twitter: @PapasimosG

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης