"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Η Επιτροπή Αγώνα: Κάλεσμα σε μαζική παράσταση και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

plistirismoi 4

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25.1. στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων, ανοικτή σύσκεψη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια σε Κατασχέσεις, Πλειστηριασμούς, Διακοπές Ρεύματος και Νερού, όπου συζητήθηκαν τα θέματα της εντεινόμενης επίθεσης της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- ΑΝ.ΕΛ. και των “θεσμών” στα λαϊκά στρώματα με το επιθετικό “ξεπάγωμα” των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων από τράπεζες και κράτος, την ενεργοποίηση του ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών), την ενεργητική συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πια στην αντιλαϊκή επίθεση, όπως αποδείχθηκε περίτρανα με το μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών συμπολιτών μας από τη Δημοτική Αρχή για ανεξόφλητα χρέη στον Δήμο.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν και συμπολίτες μας που υπέστησαν μπλοκάρισμα των τραπεζικών τους λογαριασμών από τον Δήμο και εξέφρασαν την έντονη αγανάκτησή τους για την πρακτική αυτή.

Συζητήθηκε επίσης, το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφιστεί από τη συγκυβέρνηση, το οποίο θα κατεδαφίσει τα όποια ίχνη κοινωνικής ασφάλισης έχουν απομείνει όρθια και θα σπρώξει ακόμη περισσότερο κι ακόμη πιο βαθιά στην καταστροφή, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και τη μετανάστευση, τη συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία, ενώ εκφράστηκε η αλληλεγγύη και η στήριξη στις κινητοποιήσεις της φτωχομεσαίας αγροτιάς που βρίσκεται στα μπλόκα και αγωνίζεται ενάντια στον αφανισμό της που προωθείται με τις κυβερνητικές εξαγγελίες.

Αποφασίστηκαν:

1) Η συνέχιση της ενημέρωσης της κοινωνίας για το τι έρχεται με τις νέες ρυθμίσεις για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς και η συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων στα Δικαστήρια σε περίπτωση επανέναρξης της διαδικασίας των πλειστηριασμών. Η αγωνιστική παρουσία δεκάδων αγωνιστών/ στριών κατάφερε εδώ και 2 χρόνια να αποτρέψει τους πλειστηριασμούς, πάρα την επίθεση που δεχθήκαμε από δυνάμεις καταστολής, όπως και να ευαισθητοποιήσει μεγάλο μέρος της Τρικαλινής κοινωνίας.

Μπροστά στις νέες εξελίξεις που θα βάλουν στο στόχαστρο το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας, αποτελεί επιτακτική και ζωτικής σημασίας αναγκαιότητα, η συστράτευση σωματείων και συνδικάτων, συλλογικοτήτων κι αγωνιστών/στριών σε κινήματα αλληλεγγύης, σε ένα μεγάλο, ευρύ και μαχητικό μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις.

2) Κάλεσμα σε μαζική παράσταση και παρέμβαση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 28.1. στις 8 μ.μ., όπου θα συζητηθεί το θέμα του μπλοκαρίσματος τραπεζικών λογαριασμών πολιτών από την Δημοτική Αρχή.

3) Να πραγματοποιηθεί ανοικτή σύσκεψη για την οργάνωση της Πανεργατικής Πανελλαδικής Απεργίας στις 4.2., με κάλεσμα σε αγωνιστές/ στριες, σωματεία και συνδικάτα, συλλογικότητες, στέκια και κινήματα αλληλεγγύης, συνδικαλιστικές παρατάξεις και πολιτικές οργανώσεις, το Σάββατο 30.1. στις 7 μ.μ. στο ξενοδοχείο “Πανελλήνιον”.

 

Επιτροπή Αγώνα Ενάντια σε Πλειστηριασμούς, Κατασχέσεις, Διακοπές Ρεύματος και Νερού.

25.1.2016

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης