"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Η εποχή του τενεκέ με το λάδι επιστρέφει ολοταχώς – του Γιάννη Χάϊδου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Eμείς οι νεότεροι μεγαλώσαμε με αφηγήσεις των μεγαλυτέρων που αρκετές φορές ηχούσαν στα αυτιά μας ως υπερβολικές για τρόπους που η πολιτική εξουσία παλαιών και σκοτεινών εποχών  χρησιμοποιούσε για να ελέγξει τις μάζες.

Ειδικότερα ενθυμούμαι αφηγήσεις για  τενεκέδες με λάδι που πολιτικά γραφεία έδιναν σε οικογένειες πολιτών που μαστίζονταν από την πείνα και την ανέχεια με στόχο  φυσικά να στηρίξουν τον εκάστοτε γενναιόδωρο πολιτικό, με την ψήφο τους.

Δυστυχώς το περασμένο Σάββατο ο πρωθυπουργός  της χώρας  στην προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ , με όσα ανακοίνωσε, μας ξύπνησε μνήμες τέτοιων εποχών. Εξήγγειλε ένα πακέτο μέτρων για την οικονομία με καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα και τίποτα ουσιαστικό, σε κομβικής σημασίας ιστορική στιγμή για τη χώρα μας ,έπειτα από 1,5 χρόνο πανδημικής κρίσης, διάστημα δύσκολο και εφιαλτικό.

Για του λόγου το αληθές ο πρωθυπουργός  ανακοίνωσε μέτρα που ουσιαστικά είναι ένα ελάχιστο βοήθημα για το λαό, αφού  τα νομοσχέδια   που ανάλγητα και κόντρα στο δημόσιο αίσθημα οδηγούν στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση.  

Νομοσχέδια που ήρθαν στη βουλή προς ψήφιση  με τη διαδικασία του κατεπείγοντος νύχτα και νομοσχέδια  που για να ψηφιστούν απαιτούσαν   το ανώτατο δημοκρατικό όργανο  της συνεδρίασης της ολομέλειας  του  κοινοβουλίου να βρίσκεται σε αναστολή .

Παραθέτω τρία από τα πολλά που εξήγγειλε  ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ. 

Ανακοίνωσε μείωση  ασφαλιστικών εισφορών  την ώρα που χωρίς  καμία ντροπή ψήφισε νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση που οι εισφορές θα τζογάρονται στα χρηματιστήρια, μια συνταγή που δοκιμάστηκε  παλαιότερα με καταστροφικές συνέπειες για τα ταμεία .

Επιπλέον σύμφωνα με το  νομοσχέδιο για τα νέο εργασιακό του κ Χατζηδακη με την απλήρωτη υπερωριακή  εργασία, εκτός από τα ρεπό, ο εργαζόμενος θα αμείβεται επιπλέον σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού με data.

Εξήγγειλε μείωση φόρου για γονικές παροχές που αφορά κατ ουσία ελάχιστους μεγαλοαστούς της τάξης του και ελάχιστα το μέσο Έλληνα που έχει ένα και μοναδικό ακίνητο που κινδυνεύει να το πάρει η τράπεζα ή τα περίφημα   funds στα  οποία εκχωρήθηκαν σκανδαλωδώς τα κόκκινα δάνεια στο 10% της ονομαστικής τους άξιας .

Μίλησε για χορήγηση επιδότησης 1200 ευρώ συνολικά εξ ημισείας σε επιχείρηση και εργαζόμενο για πρόσληψη εργαζομένου χωρίς προϋπηρεσία ( 100 ευρώ έκαστος για εξι μήνες δηλαδή )σε ένα ρημαγμένο εργασιακό περιβάλλον που σύντομα μετά και τις ολέθριες  συνέπειες της πανδημίας η ανεργία θα φτάσει σε δυσθεώρητα επίπεδα.

Φυσικά για την αύξηση του βασικού μισθού ούτε κουβέντα, θεωρώντας οι άριστοι πως το πρωτοφανές κύμα ανατιμήσεων μπορεί να αντιμετωπιστεί από τον κόσμο της εργασίας  με 0,5 ευρώ ημερησίως.

Τελικά  με μεγάλη μου λύπη  διαπιστώνω πως το λάδι αλλοτινών εποχών στα χέρια της σημερινής κυβέρνησης γίνεται data  και ατέλειωτα gbytes ώστε να σερφάρει η νεολαία στην εικονική πραγματικότητα, να εξαγοράζεται η συνείδηση της για το σημαντικότερο ζήτημα το εμβολιασμού και φυσικά  να μην αντιδρά στα δεινά που θα κληθεί να  αντιμετωπίσει  στη συνέχεια.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να γυρίσει πίσω. Όλοι μαζί να τιμήσουμε τους αγώνες τόσων ανθρώπων που αγωνίστηκαν για χρόνια ώστε η πατρίδα μας να κατακτήσει και να παγιώσει εργασιακά και δημοκρατικά  δικαιώματα.  

Ας μην αφήσαμε μια ανάλγητη και επικίνδυνη κυβερνητική  πλειοψηφία να εφαρμόσει όσα αντιλαϊκά μέτρα σκοπεύει τάζοντας  ψίχουλα  πάνω στην εξαθλίωση που η ίδια συστηματικά καλλιεργεί.             

ΥΓ1  Στις τεράστιες αυξήσεις ηλεκτρικής ενεργείας  εκούσια δε θα αναφερθώ  γιατι αρχίζω να πείθομαι πως η κυβέρνηση θα τις εργαλειοποιήσει για να πέσει το μαύρο σκότος κυριολεκτικά  μετά το σκοτάδι που εδώ και καιρό έχει πέσει στη λειτουργία των θεσμών με κίνδυνο για την ίδια  τη δημοκρατία.

ΥΓ2  ΔΕΘα   πάρουμε κ Μητσοτάκη της αριστείας….

     ΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΧΑΙΔΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΑΠΘ

   Μsc.Health care management Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης