"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Η Ε.Ε. μπλοκάρει τη β΄ δόση του Ταμείου Ανάκαμψης προς την Ελλάδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ψυχρολουσία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, κόπηκε η δεύτερη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης που επρόκειτο να εκταμιευτεί στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου και πίσω απ’ το «χαστούκι» είναι η καθυστέρηση της κυβέρνηση να εφαρμόσει τους συμφωνημένους στόχους για το κράτος δικαίου.

Σύμφωνα με πηγές από τις Βρυξέλλες είχε δοθεί προθεσμία μέχρι τα τέλη Αυγούστου να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη των στόχων που είχε θέσει η ΕΕ με προτεραιότητα τις μεταρρυθμίσεις στο Κράτος Δικαίου.

Όπως αναφέρει το ieisidiseis, μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, οι ίδιες πηγές θεωρούν αδύνατο να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση από το ευρωπαϊκό ταμείο.
Υπενθυμίζεται ότι εδώ και πέντε μήνες ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει τη σύσταση επιτροπής διαβούλευσης και λογοδοσίας για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Το «πράσινο φως» για την καταβολή της δεύτερης δόσης του Ταµείου Ανάκαµψης, ύψους περίπου 3,6 δiσ. ευρώ, άναψε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαντώντας θετικά στο αίτηµα που υπέβαλε η κυβέρνηση στις 30 Σεπτεµβρίου. Η δόση αποτελείται από περίπου 1,7 δισ. ευρώ επιχορηγήσεις και περίπου 1,8 δισ. ευρώ δάνεια και αναμένεται να καταβληθεί στις αρχές του 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης