"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Η Ζέφη στην Επιτροπή Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Με αφορμή την πρόσφατη σύγκλιση της Επιτροπής Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε στα νέα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς, παρέστη η Πολιτευτής Τρικάλων Ζέφη Νικολάου, η οποία, ως μέλος της Επιτροπής Παιδείας και καθηγήτρια θεολόγος με ειδικές σπουδές στην Ιστορία της Εκκλησίας και την ορθόδοξη Δογματική, τοποθετήθηκε σχετικά με θέματα εκπαίδευσης και δημόσιας διοίκησης.

nikolaou zefi

Μεταξύ άλλων η κ. Νικολάου τόνισε χαρακτηριστικά: « Ο εκπαιδευτικός κόσμος όλων των βαθμίδων βιώνει σήμερα την πλήρη αποδόμηση βασικών κανόνων αξιοκρατικής επιλογής στελεχών και σημαντική υποβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου μετά από σωρεία εγκυκλίων κι τροπολογιών των τελευταίων μηνών. Κοινό χαρακτηριστικό της υποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου κάθε βαθμίδας εκπαίδευσης είναι το γεγονός ότι σε κανένα θέμα δεν λήφθηκαν υπόψη από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επίσημες θέσεις του επιστημονικού κόσμου αλλά επιβάλλονται σε κάθε περίπτωση οι ιδεοληπτικές δοξασίες ανθρώπων είτε άσχετων με τα ζητήματα αυτά είτε απορριπτέων από την μεγάλη πλειοψηφία των επιστημονικών φορέων», ενώ συμπλήρωσε κλείνοντας:

«Ειδικά τα νέα προγράμματα σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση όχι μονάχα καταργούν κάθε έννοια παιδαγωγικής προσέγγισης του περιεχομένου τους αλλά είναι και επιστημονικά ακατάλληλα ως προς το προτεινόμενο εκπαιδευτικό υλικό τους. Αποτελούν την πειστικότερη απόδειξη ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει προσανατολισμό ενάντιο σε βασικές αρχές του Συντάγματος και εχθρικό στα χρηστά ήθη και τις Παραδόσεις της τεράστιας πλειοψηφίας των Ελλήνων γονέων.
Κατά προτεραιότητα η Νέα Δημοκρατία ως αυριανή κυβέρνηση αισθάνεται χρέος της να αποκαταστήσει την ομαλότητα στον χώρο της Εκπαίδευσης, την ελευθερία και τον σεβασμό στους ανθρώπους της επιστήμης.

Για το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών, ειδικότερα, είναι νομικά κατοχυρωμένο αλλά και πολιτικό ορθό να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι παρατηρήσεις της Ειδικής Επιτροπής της Εκκλησίας της Ελλάδος, που συστήνεται για τον σκοπό αυτό».

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης