"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

26.5 C
Trikala

Η ημερομηνία «κλειδί» για το άνοιγμα της εστίασης – Τα… πρώτα Χριστούγεννα με την πανδημία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αφού πλέον θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει άρση του lockdowh  στις 30 Νοεμβρίου, μιας και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας δεν το επιτρέπει, άπαντες στρέφονται στα επόμενα κρίσιμα ερωτήματα, που δεν είναι άλλα από το άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου, της εστίασης και στο… βάθος του εορτασμού των Χριστουγέννων.

Η κρίσιμη ημερομηνία ανοίγματος της εστίασης είναι η 19η Δεκεμβρίου. Ωστόσο, αυτή τη φορά το άνοιγμα θα περιλαμβάνει μόνο τα εστιατόρια και πιθανώς τις καφετέριες.

Από την άλλη πλευρά, κλειστά θα μείνουν μπαρ και κλαμπ. Μάλιστα, παραμένει άγνωστο το πότε αυτά θα ανοίξουν.

Γι΄αυτό και αναμένεται να γίνει συγκεκριμένος διαχωρισμός των επιχειρήσεων που θα ανοίξουν και αυτών που θα μείνουν κλειστές.

H κατάρρευση του τζίρου που καταγράφει ο κλάδος της εστίασης είναι τεράστια .

Έχουν συσσωρευτεί πολλά χρέη και υποχρεώσεις και δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα. 

Τώρα, όσον αφορά τα Χριστούγεννα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του MEGA, αναμένεται να τα γιορτάσουμε στο σπίτι οικογενειακά και σε στενό κύκλο 9 – 10 ατόμων.

Σε αντίθεση με το περσινό Πάσχα, το οποίο άπαντες κληθήκαμε να γιορτάσουμε μόνοι, μιας και βρισκόμασταν εν μέσω του πρώτου lockdown, τα Χριστούγεννα θα επιτρέπονται μικρές συναθροίσεις.

Ο λόγος είναι καθαρά ψυχολογικός. Αφενός για τους ανθρώπους που ζουν μόνοι τους και αφετέρου επειδή είναι πολύ μεγάλη η κούραση των ανθρώπων από την πολύμηνη «μάχη» με τον αόρατο εχθρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης