"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Η Ιστορία του Πετρωτού θα ζωντανέψει σήμερα στις 07:30 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο του χωριού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην επιφάνεια μέσω της παρουσίασης επιστημονικών ερευνών και εργασιών θα αναδυθεί η ιστορία του χωριού Πετρωτού του Δήμου Φαρκαδόνας.

petroto_arxaia3

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού «Άγιος Γεώργιος», πιστός στις αξίες και στους σκοπούς του, μεταξύ αυτών και της ανάδειξη της ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομιάς, διοργανώνει εκδήλωση στο πνευματικό κέντρο του χωριού, σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν ιστορικά στοιχεία του τόπου. Μιας περιοχής με πλούτο ιστορίας και αρχαιολογικών ευρημάτων, που αναδείχτηκαν από τις ανασκαφές που διεξήχθησαν τα τελευταία έτη στην θέση «Ασβεσταριά», με μικρότερη ένταση  όμως την τρέχουσα περίοδο εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων.

Ο Σύλλογος απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους κατοίκους του Πετρωτού, σε όσους έλκουν την καταγωγή τους από τον οικισμό και διαμένουν σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως επίσης και τους συνδημότες, να συμμετέχουν στην εκδήλωση προκειμένου να γνωρίσουν άγνωστες πτυχές του Πετρωτού.

Στην εκδήλωση αναμένεται να παρουσιάσει την εργασία του ο κ.  Κώστας Σπανός, Ιστορικός – ερευνητής , Εκδότης  του Θεσσαλικού Ημερολογίου. Ο κ. Σπανός θα παρουσιάσει το θέμα «Ιστορικά  Στοιχεία για το Πετρωτό (1454/1455 έως το 1820)».
Θα ακολουθήσει η εισήγηση της  Δρ. Αφροδίτη Α. Πασαλή, Αρχιτέκτων-Μηχανικός, Δρ. Ιστορίας Αρχιτεκτονικής, Καθηγήτρια ΤΕΙ Θεσσαλίας, Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ (Τρίκαλα) με θέμα «Ο Ναός του Αγίου Αθανασίου Πετρωτού Τρικάλων.», (αρχιτεκτονική, τυπολογία, μορφολογία, οικοδομική τεχνική, αρχιτεκτονικά παράλληλα, τέμπλο, τοιχογραφίες).

Τέλος η κα. Μαρία  Βαϊοπούλου, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καρδίτσας), θα παρουσιάσει το θέμα «Ανασκαφικές αρχαιολογικές έρευνες στην θέση «Ασβεσταριά» του ΔΔ Πετρωτού ΠΕ Τρικάλων, πρώτα συμπεράσματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης