"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Η κακοκαιρία «παγώνει» τα Τρίκαλα , ξεκινά σε λίγες ώρες το πρώτο «κύμα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε δύο φάσεις έρχεται η κακοκαιρία η «Ελπίς» που ξεκινά από το απόγευμα σήμερα. Η πτώση της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει σταδιακά από σήμερα Παρασκευή 21/01, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο θα σαρώσει τη χώρα μας από βορρά προς νότο. Καθώς αυτό το ψυχρό μέτωπο θα κινείται νότια αναμένουμε αρχικά τοπικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και ημιορεινά τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Η δεύτερη φάση και πιο σοβαρή της κακοκαιρίας θα είναι τη Δευτέρα.

Καθώς πλέον οι πολύ ψυχρές αέριες μάζες έχουν εγκατασταθεί στη χώρα μας προβλέπονται πυκνές χιονοπτώσεις αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και βαθμιαία στο νότιο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, της τάξεως των 5 με 8 βαθμών Κελσίου, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί σε
χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 3 με 5 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 6 με 8, στην
υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 και μόνο στη νότια νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης