"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Η Καλαμπάκα “δαγκωτό” … Μιχάλη Ταμήλο

lafarm

Σχετικά άρθρα

000
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Καλαμπάκας, πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι, την κεντρική του ομιλία για την περιοχή της Καλαμπάκας, ο υποψήφιος Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Μιχάλης Ταμήλος.
0000

Χαρούμενος και εμφανώς συγκινημένος από την παρουσία του κοινού, ο κ. Ταμήλος, ανέφερε «η σημερινή σας συμμετοχή, προδικάζει το αποτέλεσμα της εκλογής στην Καλαμπάκα»…
Το διακύβευμα των πρόωρων Εθνικών εκλογών

Ο κ. Ταμήλος, αναφέρθηκε στην κρισιμότητα της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής, λέγοντας πως «Αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών, γιατί δεν κρίνεται μόνον η εναλλαγή δύο αστικών κομμάτων στην ηγεσία της χώρας, αλλά η πιθανή μετάλλαξη της ελληνικής δημοκρατίας σε ένα αμφιλεγόμενο αριστερό πολιτικό αλλά και οικονομικό μοντέλο διακυβέρνησης που όμοιό του δεν υπάρχει στην Ευρώπη.
000000
Μετάβαση σε ένα νέο σύστημα που οι αρχές της φιλελεύθερης οικονομίας που είναι γερά θεμελιωμένες δεκαετίες τώρα τίθενται σε αμφισβήτηση και σε κίνδυνο. Κανείς δεν μπορεί σήμερα να δεχθεί κατακτήσεις που έγιναν με θυσίες δεκαετιών να τεθούν σε αμφισβήτηση από ένα κόμμα που πρεσβεύει ένα αναχρονιστικό μοντέλο οργάνωσης της κοινωνίας που απέτυχε όπου και αν εφαρμόσθηκε.

Ο κρατισμός ως ιδεολογία της Αριστεράς είναι ένα αποτυχημένο σύστημα που απέτυχε παντού και δεν επέτρεψε την ανάπτυξη της οικονομίας. Στα Βαλκάνια οι γειτονικές μας χώρες, είκοσι χρόνια μετά την πτώση των αριστερών καθεστώτων, δεν μπορούν να συνέλθουν».
00000000
Η κατάσταση στην χώρα
Στην συνέχεια ο υποψήφιος Βουλευτής, ανέφερε πως «Σήμερα είμαστε όλοι πιο σοφοί, είπαμε λοιπόν ότι πρέπει να πούμε αλήθειες:

Η πρώτη αλήθεια είναι ότι όταν πριν 2,5 χρόνια, το 2012, αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της Χώρας, ήμασταν μισό βήμα ακριβώς πριν τη χρεοκοπία και αυτό θα ήταν ολέθριο για τον τόπο. Κάναμε τα πάντα για να το ματαιώσουμε. Λίγοι πίστευαν ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε, θυμάστε και όμως τα καταφέραμε.

Σήμερα 2,5 χρόνια μετά, η Ελλάδα, η χώρα που όλοι την είχαν ξεγραμμένη, έβγαλε πλεονάσματα, κατάφερε να μηδενίσει το έλλειμμά της, να βγει από την ύφεση μετά από έξι χρόνια, να κάνει μια κοσμογονία μεταρρυθμίσεων, να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Και το γνωρίζετε πολύ καλά όλοι ότι ήταν πολύ δυσάρεστες στιγμές όταν πηγαίναμε στο εξωτερικό και με το που δήλωνες Έλληνας σε οιονδήποτε ξένο, αμέσως υπήρχε η γκριμάτσα, η αποστροφή.

Σήμερα έχουμε πιάσει τους στόχους για να βγούμε από τα Μνημόνια. Αποκαταστήσαμε μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας μας, είμαστε πολύ κοντά να υπογράψουμε τη συμφωνία για την “επόμενη μέρα”, για να προχωρήσουμε τα επόμενα χρόνια με σιγουριά και με ανάπτυξη, χωρίς πια άλλη ταλαιπωρία και άλλες θυσίες.

Με την ανεργία σταθερά να μειώνεται μήνα με το μήνα, όπως συμβαίνει εδώ και 9 μήνες ακριβώς. Τα στοιχεία που αφορούν τον Νομό Τρικάλων είναι ενθαρρυντικά και δείχνουν μείωση 1.000 ανέργων σε ένα χρόνο και με όλους τους διεθνείς Οργανισμούς να προβλέπουν σημαντική ανάπτυξη για αυτό το χρόνο, το 2015, και ακόμα μεγαλύτερη για το 2016, με φορολογικές μειώσεις, που εμείς προτείνουμε, με αποκατάσταση των αδικιών».

Η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Στην συνέχεια, ο κ. Ταμήλος ανέφερε σε μια επίθεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ πως «Παραλάβαμε μιαν απελπιστική κατάσταση και στα 2,5 χρόνια φτάσαμε την χώρα έτοιμη να τρέξει δυνατά προς το μέλλον. Είμαστε πολύ κοντά για να βγούμε οριστικά και από τα Μνημόνια και από την κρίση. Τους τελευταίους μήνες, όμως, επικράτησε στην Πατρίδα μας, η πολιτική αβεβαιότητα. Μια μειοψηφία βουλευτών έσυρε τη Χώρα σε εκλογές, χωρίς να το θέλει ο Ελληνικός λαός. Σήμερα η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού πρέπει να απαντήσει σε αυτούς τους βουλευτές και τα κόμματά τους.

Έχουμε απέναντι μας ανεύθυνους λαϊκιστές, που τάζουν τα πάντα. Μοιράζουν υποσχέσεις, χωρίς να ξέρουν από πού θα βρουν τα χρήματα. Έφθασαν να ισχυρίζονται επώνυμα στελέχη τους ότι θα τυπώσουν δισεκατομμύρια ευρώ εάν δεν τους τα δώσει η Ευρώπη. Είναι αφέλεια βουλευτών η συστηματική παραπλάνηση τμημάτων του ελληνικού λαού; Όσα προτείνουν είναι «στον αέρα». Το παραδέχονται και οι ίδιοι! Οδηγούν σε σύγκρουση με τους εταίρους, σε πιθανή χρεοκοπία, σε έξοδο από το ευρώ.

Είναι ο δεύτερος γύρος του «λεφτά υπάρχουν». Αλλά ξέρουμε όλοι μας από τον πρώτο γύρο του «λεφτά υπάρχουν» τι συνέβη και δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Επί μήνες προσπαθούσαν να αναστείλουν το έργο της Κυβέρνησης και να διαβάλλουν με ψεύτικους ισχυρισμούς κάθε θετική ενέργεια που έγινε αυτή την περίοδο. Ακόμη και τώρα λίγες ημέρες πριν τις εκλογές δεν ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς θέλουν να επιτύχουν.

Σε άλλους “κλείνουν το μάτι” και προσπαθούν να τους καθησυχάσουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν εκείνα που λένε. Άλλους, αντίθετα, προσπαθούν να τους πείσουν με εκείνα που λένε. Κι άλλους διαβεβαιώνουν ότι δεν εννοούν τίποτε από αυτά που λένε. Μας οδηγούν στη χειρότερη πολιτική φαυλότητα που γνώρισε η Ελλάδα. Στη χειρότερη πολιτική εξαπάτηση.

Αλλά όλα αυτά οδηγούν στην αποδυνάμωση του τόπου. Αποδυνάμωση και στην Ευρώπη, αφού θέλουν να συγκρουστούμε με τους εταίρους, ποδυνάμωση και στη Δυτική Συμμαχία , που ενώ δεν υπάρχει χώρα να μη θέλει να μπει στο ΝΑΤΟ κι αυτοί προτείνουν την κατάργησή του. Με δύο λόγια, θέλω να κρατήσετε.

Η χώρα μας σήμερα βρίσκεται κοντά, πάρα πολύ κοντά στο καλύτερο αλλά και στο χειρότερο ταυτόχρονα. Είμαστε πολύ κοντά στο καλύτερο, να βγούμε από το Μνημόνιο, να μπούμε στην σταθερή ανάπτυξη, που σημαίνει ότι μέρα με την μέρα η οικονομία θα βελτιώνεται , η ανεργία θα πέφτει, η ανάπτυξη θα επιστρέφει σταδιακά σε όλα τα μέρη της Ελλάδας ασφαλώς και στον Νομό μας και είμαστε, όμως, επίσης πολύ κοντά στο χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί αν έρθουμε σε σύγκρουση με τους εταίρους μας, τώρα που τελειώσαμε από το Μνημόνιο.

Αν ξαναπέσουμε στην ύφεση, τώρα που βγήκαμε στην ανάπτυξη, αν χρεοκοπήσουμε και βγούμε από το ευρώ, τώρα που σταθεροποιήσαμε τη θέση μας στο ευρώ, αν καταλήξουμε σε Εθνική απομόνωση, τώρα που όλη η γειτονιά μας φλέγεται με εκρηκτικά γεγονότα. Την ώρα που χρειάζεσαι δηλαδή σαν χώρα, σαν Πατρίδα όλες τις συμμαχίες που μπορείς να βρεις, όλα τα στηρίγματα σε φίλους, συμμάχους, που μπορείς να βρεις. Είναι ολοφάνερο ότι κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε μία πολύ μεγάλη περιπέτεια».

Τι κάναμε και τι θα κάνουμε για την χώρα

Ο κ. Ταμήλος αφού δήλωσε πως « Η νέα ημέρα θα είναι καλύτερη γιατί θα ληφθούν ευνοϊκά μέτρα για την κοινωνία και ειδικά για όσους ζημίωσαν τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόσθηκαν», παρουσίασε σειρά παρεμβάσεων που ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς «που θα μειώσουν τις επιπτώσεις από τα δυσβάσταχτα μέτρα των προηγουμένων ετών και τα οποία είναι

– Μειώσεις στη φορολογία εισοδήματος για όλες τις κλίμακες, με τον ανώτερο συντελεστή να υποχωρεί σταδιακά από το 42% που είναι σήμερα και από το 45% που ήταν πριν την κρίση, στο 33%

– Μειώσεις σε όλα τα υψηλά κλιμάκια του ΦΠΑ, όπως εκείνο που μειώσαμε για την εστίαση από το 23% στο 13%

– Μειώσεις στο φόρο της ακίνητης περιουσίας. Ο ΕΝΦΙΑ θα αρχίσει να μειώνεται από το 2015 κατά 30% και θα συνεχίσει να μειώνεται, ώσπου να φτάσει στο 1% του ΑΕΠ από 1,43% που είναι σήμερα. Συγχρόνως ανακοινώθηκε ότι ο νέος μικρότερος Φόρος Ακινήτων θα αποδοθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να μπορεί ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης να είναι αυτόνομος ώστε να καλύπτει τις απαιτήσεις των πολιτών

– Ήδη έχει μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων από το 10% στο 3% και έχει πάρει αναστολή για 2 χρόνια ο φόρος υπεραξίας

– Και σταδιακά – το δηλώνω αυτό να το ακούσουν, γιατί μου το λένε πολλοί- οι αντικειμενικές αξίες, που σήμερα δεν είναι σωστές, θα γίνουν πιο ορθολογικές

– Η μεγάλη τομή, που θα γίνει κι αυτή σταδιακά είναι η μείωση στο φόρο των κερδών του επιχειρηματία, στο 15% από το 25% που είναι σήμερα. Το ζητούσαμε διαρκώς γιατί δεν γίνεται διαφορετικά δεδομένου ότι οι διπλανές χώρες έχουν το 1/3 της φορολογίας

– Ήδη δώσαμε τη μεγάλη ανακούφιση με τις 100 δόσεις για όσους χρωστούσαν στην Εφορεία ή στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και με τις ρυθμίσεις για τα “κόκκινα” επιχειρηματικά δάνεια στις τράπεζες

– Η Ν. Δ. εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει άλλη μείωση μισθών και συντάξεων μέχρι το 2017. Πρέπει να σταματήσει η φημολογία αυτή. Αντίθετα εμείς αναζητούμε πόρους για να αποκαταστήσουμε τις περικοπές στις αγροτικές συντάξεις και εάν όλα πάνε καλά να επανέλθει το δώρο στους αγρότες της υπαίθρου

– Επεκτείναμε την ενίσχυση στις οικογένειες με παιδιά, από το πρώτο παιδί, δώσαμε πρόσθετη ενίσχυση για τα παιδιά των τριτέκνων και των πολυτέκνων και σύντομα πρόκειται να επαναφέρουμε- το λέω να το ακούσουν ορισμένοι με τους οποίους είχα πολλαπλές συζητήσεις στις περιοδείες μου – θα επαναφέρουμε την ισόβια σύνταξη στις πολύτεκνες μητέρες

– Εφαρμόζεται για πρώτη φορά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα πιλοτικά σε 13 Δήμους με πρόβλεψη να εφαρμοσθεί σε όλη την χώρα από το 2015

– Τέλος, κάτι που μας ενδιαφέρει ως Περιφέρεια- προσέξτε το- θεσπίζουμε στον ΟΑΕΕ ειδική προαιρετική κατηγορία ασφάλισης, με μειωμένες εισφορές, για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε οικισμούς μέχρι 2.000 κατοίκους. Είναι μία παρέμβαση που προσωπικά έκανα πολλές φορές και θα γίνει πραγματικότητα».

Για αγρότες, κτηνοτρόφους και συνταξιούχους του ΟΓΑ

Στην συνέχεια ο κ. Ταμήλος, απευθυνόμενος στους αγρότες, κτηνοτρόφους και συνταξιούχους του ΟΓΑ που βρισκόταν στο ακροατήριο, ανέφερε πως «Επισκέφθηκα τους περισσότερους οικισμούς , μιλήσαμε για τα προβλήματά σας και να είστε βέβαιοι ότι είμαι στο πλευρό σας. Η Κυβέρνηση για τη νέα περίοδο έχει εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση από την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Δύο δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τις άμεσες ενισχύσεις, και ένα πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 6 δις ευρώ για επενδύσεις σε έργα που θα βελτιώσουν το κόστος παραγωγής και θα ενισχύσουν το εισόδημα των αγροτών.

Αρκετά έργα θα γίνουν και στον Νομό Τρικάλων δια μέσου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Δήμων. Η κτηνοτροφία θα ενισχυθεί κατά 25% περισσότερο από σήμερα γιατί όλοι αντιλήφθηκαν ότι χωρίς άμεση παρέμβαση δεν είναι δυνατόν να ανταποκριθεί κανένας στο κόστος παραγωγής και στις αντίξοες συνθήκες .Υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες η επαρχία Καλαμπάκας να αναπτυχθεί στον κτηνοτροφικό τομέα, αλλά χρειάζεται συνεργασία των φορέων και με την αξιοποίηση του ΚΕΝΑΚΑΠ μπορούμε να διεκδικήσουμε προγράμματα απευθείας από τις Βρυξέλλες.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι ως Δήμαρχος Τρικκαίων και Πρόεδρος της Ένωσης των Δήμων διεκδίκησα πολλά προγράμματα και πετύχαμε να κάνουμε πολλά έργα που μας ανέδειξαν σε πανελλήνιο επίπεδο στους τομείς της προστασίας του Περιβάλλοντος, των Νέων Τεχνολογιών αλλά και της πρωτογενούς παραγωγής με την ίδρυση και λειτουργία των Δημοτικών Σφαγείων σε συνεργασία με τους κρεοπώλες της περιοχής. Μία πρότυπη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού φορέα με λαμπρά αποτελέσματα.

Μπορούμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να δυναμώσουμε την παραγωγική ικανότητα της περιοχής με ανάλογες πρωτοβουλίες. Θέλω επίσης να διαβεβαιώσω ότι θα κάνω το πάν για να τελειώσουν οι απαράδεκτες ολιγωρίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ για την καταβολή των νόμιμων αποζημιώσεων προς τους Κτηνοτρόφους. Δεν είναι δυνατόν την σημερινή εποχή , το 2015, να υπάρχει τόση σύγχυση και ανικανότητα. Στην νέα ΚΑΠ και ειδικά στο ζήτημα των βοσκοτόπων θα πρέπει να γίνουν όλες οι Διαδικασίες διαφανείς, απλές και γρήγορες.

Δεσμεύομαι επίσης ότι θα αναλάβω πρωτοβουλία για την επαναφορά του ορίου συνταξιοδότησης στον ΟΓΑ στα 65 έτη. Δεν είναι δυνατόν να συζητούμε για απονομή συντάξεων σε 15 η 20 χρόνια και ο αγρότης να αναγκάζεται να εργάζεται μέχρι τα 67.

Το παράπονο των ανθρώπων της υπαίθρου είναι δίκαιο και η νέα κυβέρνηση θα δώσει την λύση που πρέπει».

Για την ανάπτυξη της περιοχής της Καλαμπάκας

Για την ανάπτυξη της περιοχής Καλαμπάκας ειδικότερα ο κ. Ταμήλος, ανέφερε πως

«Οι συνεργασίες στο τουριστικό αντικείμενο μπορούν να φέρουν μεγαλύτερη ανάπτυξη στην περιοχή. Τα Μετέωρα είναι το έμβλημα της περιοχής και ο πόλος έλξης των επισκεπτών που πρέπει να αυξηθούν στο μέλλον. Το παράδειγμα του “Μύλου των Ξωτικών” στα Τρίκαλα , απέδειξε ότι υπάρχουν δυνατότητες ανάπτυξης θεματικού τουρισμού και στην Καλαμπάκα. Είμαι έτοιμος να συμβάλλω στον τομέα αυτό κινητοποιώντας όλες τις εμπειρίες και τις σχέσεις μου με τα μέσα ενημέρωσης της Αθήνας.

Το μέλλον θα είναι καλύτερο εάν ολοκληρωθεί η κατασκευή της Ε-65 στα επόμενα χρόνια. Είναι το μεγαλύτερο έργο που αναζητά η περιοχή μας. Μέσα στο 2015 θα ολοκληρωθεί το τμήμα Τρίκαλα- Ξυνιάδα και αναμένουμε την υπογραφή της σύμβασης για το τμήμα Λαμία –Ξυνιάδα.

Εάν όλα πάνε καλά μετά τις εκλογές θα διασφαλίσουμε οριστικά και την κατασκευή του βόρειου τμήματος και την σύνδεση με την Εγνατία. Φοβούμαι ότι το έργο δεν αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχόμενη αλλαγή Κυβέρνησης θα στείλει το έργο στις “καλένδες” πιθανότατα με το «πρόσχημα» μιας νέας προσφυγής στο ΣΤΕ από οικολογικές οργανώσεις».

Το …προσωπικό κάλεσμα για την Κυριακή

Στο προσωπικό του κάλεσμα ανέφερε τα εξής: «Δίνω το παρόν για ακόμη μία φορά σε εκλογική διαδικασία στηρίζοντας την Ν. Δ. στην πιο κρίσιμη μάχη των τελευταίων ετών.

Στην πρώτη μου θητεία ως βουλευτής έδωσα τα πάντα για να βοηθήσω τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Μου δόθηκε η δυνατότητα να στηρίξω αιτήματα της Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων των Τρικάλων και της Καλαμπάκας, μαζί με σας δώσαμε μάχες για τα δίκαια αιτήματα των πολιτών, πετύχαμε πολλά και ασφαλώς μπορούμε και πολλά άλλα.

Με την πλούσια κοινοβουλευτική μου παρουσία αλλά και την δυναμική παρουσία στα ΜΜΕ των Αθηνών, προσπάθησα να αναδείξω τις δυνατότητες της περιοχής μας , να στηρίξω το κόμμα μας, την Ν. Δ. Με την δική σας στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης θέλω να συνεχίσω το έργο που άρχισα πριν 2 χρόνια και να ολοκληρώσουμε μαζί πολλά από αυτά που ξεκινήσαμε και η αιφνίδια προκήρυξη των εκλογών προσπαθεί να ματαιώσει. Είμαστε μαζί σε αυτόν τον αγώνα, ενωμένοι και δυνατοί. Αφήνουμε κατά μέρος τις προσωπικές πικρίες και απογοητεύσεις και δίνουμε την μάχη της λογικής ενάντια στο παράλογο.

Δεν θα αφήσουμε να χαθεί η δυνατότητα να τελειώσουμε σε δύο μήνες από το Μνημόνιο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε η χώρα μας να μπει σε περιπέτειες. Ενωμένοι θα νικήσουμε, ευχαριστώ πολύ για την δύναμη που μου δίνετε, να είστε καλά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης