"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Η Καλαμπάκα υποδέχτηκε την Τίμια Ζώνη της Παναγίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Γιορτάζει από σήμερα  το απόγευμα η  Καλαμπάκα αφού   στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Βησσαρίωνος , υποδέχτηκε μετά Βαΐων  την Τίμια ή Αγία Ζώνη της Παναγίας.

Ο Χριστεπώνυμος Λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Μητρόπολης  και συμμετείχε για να υποδεχτεί ,  το Άγιο αυτό κειμήλιο.

Η Αγία Ζώνη θα παραμείνει στην Καλαμπάκα ( στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Βησσαρίωνος , για τρείς ημέρες και δη μέχρι και την Παρασκευή.

Όλες αυτές τις ημέρες ο Ναός θα είναι ανοιχτός μέχρι στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα για να μπορέσει ο κόσμος να λάβει την ευλογία της Τίμιας Ζώνης.

Κατά την υποδοχή συμμετείχαν τέσσερις Μητροπολίτες και δη : Ο Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ , ο Λαρίσης κ. Ιγνάτιος , ο Ελασσόνος κ. Χαρίτων και ο  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Η Τίμια ή Αγία Ζώνη της Παναγίας, αποτελεί το μοναδικό Ιερό Κειμήλιο που σχετίζεται με τον επίγειο βίο της Θεοτόκου. Η Αγία Ζώνη είναι αυτή που είχε φτιάξει η ίδια η Θεοτόκος από τρίχες καμήλας. Σήμερα το μοναδικό σωζόμενο μέρος της βρίσκεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου στο Αγιον Όρος. Η ιστορία της Αγίας Ζώνης ξεκινά με την Κοίμηση της Θεοτόκου. Σύμφωνα με τις Γραφές, η Παναγία τάφηκε φορώντας την. Έφτασε, όμως, στα χέρια του Αποστόλου Θωμά με θαυματουργικό τρόπο.

Μετά την υποδοχή  κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν εντός  του Ιερού Ναού  Αγίου Βησσαρίωνος όπου θα τελέστηκε Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός.

Την Αγία Ζώνη προσκόμισε  ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης Εφραίμ .

Το πρόγραμμα των ακολουθιών

 Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

17.00μ.μ Υποδοχή της Αγιας Ζώνης της Θεοτόκου υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ στην πλατεία Δημαρχείου . Προσφωνήσεις επισήμων .

18.00μ.μ – 20.00μ.μ Δοξολογία – Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός . 22.00μ.μ- Ι.ΟΟπ.μ Ιερά Αγρυπνία . Θα ψάλει χορός αδελφών των ιερών Μονών Αγίου Στεφάνου & Αγίας Βαρβάρας Ρουσάνου Μετεώρων .

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016

7.30 π.μ – 10.30π.μ Ορθρος – Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτου Εφραίμ Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοαπαιδίου Αγίου Όρους, όπου και θα κηρύξει τον Θείο Λόγο . 12.00μ. – 13.00μ.μ Ιερά Παράκληση στην Αγία Ζώνη . 16.00μ.μ – 17.30μ.μ Μυστήριο του Ευχελαίου.

17.30μ.μ – 18.00μ.μ Επίσκεψη Αγίας Ζώνης προς ευλογία στο Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας. 18.00μ.μ – 19.00μ.μ Εσπερινός .

22.00μ.μ – Ι.ΟΟπ.μ Ιερά Αγρυπνία .Θα ψάλει ο Βυζαντινός χορός « Μετωρίτικο Ψαλτήρι» με χοράρχη τον κ. Σπυρίδωνα Σπύρου .

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016

7.30π.μ – 10.30π.μ Όρθρος – Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ . 12.00μ.- 13.00μ.μ Ιερά Παράκληση – Αναχώρηση της Αγίας Ζώνης.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης