"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Η καρότσα και τα πολυτελή τουριστικά καταλύματα… SOS

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο άνθρωπος φόρτωσε τη γυναίκα του με έμφραγμα στην καρότσα του αγροτικού αυτοκίνητου, για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο της Κω.

Στη διαδρομή εκείνη πέθανε. Δεν κατάφερε να τη σώσει, γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο.

Ο καθένας από μας θα μπορούσε να είναι στη θέση της γυναίκας.

Το κοινωνικό κράτος που κάθε κυβέρνηση ευαγγελίζεται, είναι κάτι σύνθετο.

Όταν ευημερία μιας χώρας θεωρείται το αν τα τουριστικά καταλύματα της είναι όλα κλεισμένα για το τριήμερο τίποτα πια δεν πρέπει να με εκπλήσσει.

Η Κως ανήκει σε μια Περιφέρεια με το δεύτερο μεγαλύτερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ (μετά την Αττική) της χώρας.

Μου ήρθε στο μυαλό η παραίτηση του γιατρού από τη Σέριφο και οι καταγγελίες που έκανε και ενημέρωσε με γράμμα τον υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη.

Ένας γιατρός λίγο πριν την καλοκαιρινή περίοδο, κατήγγειλε πως οι τουρίστες που θα επισκεφτούν τη Σέριφο, κινδυνεύουν και πως οι παρεχόμενες από τους γιατρούς στο νησί υπηρεσίες, δεν μπορούν να διασφαλίσουν το σωστό αποτέλεσμα εξαιτίας του φόρτου εργασίας και της έλλειψης προσωπικού.

Πρόκειται για σοβαρά θέματα δημόσιας υγείας. Κάτι που αφορά τον οποιονδήποτε πάει διακοπές σε ένα νησί, τον οποιονδήποτε που θα περάσει την πόρτα ενός νοσοκομείου σε ένα τουριστικό μέρος.

Δεν το χωράει το μυαλό μου όλο αυτό.

Πολίτες χωρίς απαιτήσεις παράγουν πολιτικούς χωρίς μέτρο, χωρίς καμία διάθεση ουσιαστικής προσφοράς στα κοινά.

 Ας αρχίσουμε να ζητάμε περισσότερα.

Kώστας Κωστούλας

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θέμα χρόνου είναι να συμβεί το ίδιο και στα Τρίκαλα καθώς στα κέντρα υγείας της περιφέρειας πολλές βάρδιες με πλήρωμα του ΕΚΑΒ είναι κενές λόγο υποστελέχωσης.Ετσι για περιστατικό σε ορεινό χωριό φεύγει ασθενοφόρο από Τρίκαλα, δηλαδή στην καλύτερη να είναι εκεί σε μία ώρα, δηλαδή πιθανότητες επιβίωσης 0%.Ετσι λοιπόν η μεταφορά με ντατσουν στα μέρη μας είναι κάτι που κάνουμε κατά κόρον.Κατα τα άλλα οι φατσιμαριστες της τοπικής αυτοδιοίκησης Πύλης, Καλαμπάκας κτλ ασχολούνται μόνο με την ιδιοτέλεια τούς λες όχι με αυτό το θέμα που θα έπρεπε να είναι πρώτο στην ατζέντα…… Άντε καλή ψηφο να έχουμε και καλή καρότσα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης