"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Σύριζα Τρικάλων: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταργεί το 8ωρο, μειώνει τους μισθούς, θεσπίζει απλήρωτες υπερωρίες – Θα δώσουμε τη μάχη για να μην περάσει το νομοσχέδιο-έκτρωμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το νομοσχέδιο που παρουσίασε ο κ. Χατζηδάκης επιβεβαιώνει όσα ο σοφός λαός λέει, ότι ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται, και επιχείρησε ανεπιτυχώς να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για την κατάργηση του οκταώρου και την επιβολή απλήρωτων υπερωριών με τη θέσπιση ατομικών συμβάσεων.

Η διευθέτηση του χρόνου εργασίας δεν αποτέλεσε ποτέ μέχρι σήμερα δικαίωμα του εργοδότη, ούτε αντικείμενο συμφωνίας με έναν ή περισσότερους εργαζομένους, δίχως τη σύναψη συλλογικής συμφωνίας.

Απλά και ξεκάθαρα, η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να νομοθετήσει εις βάρος των εργαζομένων και επιδιώκει να επιβάλλει όσα δεν τόλμησαν ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις.

Καταργεί το 8ωρο και μειώνει τους μισθούς, θεσπίζει τις ατομικές συμβάσεις και τις απλήρωτες υπερωρίες, καταλύει τις συλλογικές συμβάσεις και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη συνεχίζει τη διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών και την ενθάρρυνση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας.

Πραγματοποιεί μία επίθεση χωρίς προηγούμενο στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας και στοχεύει στον εκφοβισμό των εργαζομένων που διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Όταν οι αλχημείες και η προπαγάνδα ξεπερνούν τα όρια της κοινής λογικής και της αριθμητικής, τότε η κυβέρνηση εκτίθεται ανεπανόρθωτα όχι απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά απέναντι στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας.

 Όσο όμως και να προσπαθούν, δεν μπορούν πλέον να παραπληροφορήσουν και να κοροϊδέψουν κανέναν.

 Οι εργαζόμενοι και η κοινωνική πλειοψηφία καταλαβαίνουν και βιώνουν τις συνέπειες της πολιτικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη και θα δώσουν την αποφασιστική και αγωνιστική τους απάντηση στο αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα δώσει αποφασιστικά τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, για να μην περάσει αυτό το αντεργατικό νομοσχέδιο-έκτρωμα!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης