"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Η «Λίμνη των Κύκνων» στο Πνευματικό Κέντρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

limni-kiknon

Τα κρατικά μπαλέτα της Μόσχας «Russian state ballet» θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι Tρικαλινοί Λαρισαίοι, στις 18 Φεβρουαρίου στις 8 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων.
H «Λίμνη των Κύκνων», η διάσημη και διαχρονική ιστορία αγάπης με την αξεπέραστη μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπολσόι στις 4 Μαρτίου του 1877. Η συνέχεια ήταν αποθεωτική. Η «Λίμνη των Κύκνων» εξελίχθηκε παγκοσμίως σε ένα από τα πιο δημοφιλή έργα κλασικού μπαλέτου.
Η ιστορία της παράστασης αφηγείται τις αισθηματικές περιπέτειες ενός νέου πρίγκιπα και μιας όμορφης πριγκίπισσας που ένας κακόβουλος μάγος μεταμορφώνει σε λευκό κύκνο. Τα μάγια μπορεί να λύσει μόνο ο έρωτας, ο οποίος έρχεται με την όψη του ωραίου πρίγκιπα Ζίγκφριντ που ορκίζεται να σώσει την Οντέτ. Ο μάγος προσπαθεί να τον ξεγελάσει αλλά ο Ζίγκφριντ του ξεφεύγει, τα μάγια λύνονται και πετούν μαζί με την αγαπημένη του στον ουρανό.
Η «Λίμνη των Κύκνων» παραμένει μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις στο χώρο του μπαλέτου και δεν είναι τυχαίο πως τα γνωστότερα ονόματα της διεθνούς χορογραφίας και οι σημαντικότεροι χορευτές παγκοσμίως επιλέγουν αυτό το έργο.
Τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας που θα παρουσιάσουν τη «Λίμνη των Κύκνων» στη Λάρισα ιδρύθηκαν το 1989 από τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, που για πολλά χρόνια ήταν ένα από τα μεγάλα αστέρια των Μπαλέτων Μπολσόι. Δημιούργησαν τη δική τους παράδοση, καταχειροκροτήθηκαν στα μεγαλύτερα θέατρα του κόσμου και επάξια θεωρούνται αυθεντία στο κλασικό μπαλέτο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης