"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Η Μαγεία των Χριστουγέννων ζωντανεύει στα Τρίκαλα!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα Τρίκαλα δικαίως θεωρούνται από τους κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς γιατί συνδυάζουν υπέροχη φύση, πολυτελή διαμονή, άπειρες δραστηριότητες και πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα.

Μια ανάσα από τα Μετέωρα, από το φημισμένο Περτούλι και το χιονοδρομικό του και σε κοντινή απόσταση από την πανέμορφη Λίμνη Πλαστήρα, τα Τρίκαλα είναι ο πλέον ιδανικός προορισμός για μια μοναδική απόδραση από την πόλη. 
 
Η πιο γνωστή συνοικία των Τρικάλων είναι το Βαρούσι. Έως το 1930 θεωρούνταν η αρχοντική συνοικία των Τρικάλων και είναι στο σύνολό της διατηρητέα, με πάρα πολλά κτίρια από την εποχή της τουρκοκρατίας να σώζονται μέχρι σήμερα.  Ετυμολογικά η λέξη «Βαρούσι» σημαίνει τη συνοικία εκτός κάστρου. Διασχίζοντας το Βαρούσι, θα δείτε τα τούρκικα σπίτια της παλιάς συνοικίας, χτισμένα κυρίως το 17ο και το 18ο αιώνα. 
 
 
Ξεχωρίζει για το μοντέρνο design και το διακριτικά πολυτελές περιβάλλον του. Συνδυάζει ιδανικά τις ανέσεις ενός σύγχρονου ξενοδοχείου πόλεως με τη χαλαρωτική αύρα και τις πληθωρικές παροχές ενός ξενοδοχείου διακοπών. Το  boutique ξενοδοχείο διαθέτει spa με εσωτερική πισίνα και ένα εξαιρετικό bar-restaurant to Oltre που αποτελεί το γαστρονομικό hot spot της γύρω περιοχής.
Χτισμένα σε ακανόνιστα σχήματα, με τα πάνω πατώματα να προεξέχουν και βαμμένα σε έντονα χρώματα (πράσινο, ροζ, λουλακί, ανοιχτό μοβ), με χαγιάτια και σαχνισιά, τα παραδοσιακά σπίτια φαίνονται να αντέχουν στο χρόνο. Στο Βαρούσι   βρίσκονται επίσης και οι περισσότερες και παλαιότερες εκκλησίες της πόλης. Στα  γραφικά στενά αυτής της συνοικίας αναφερόταν ο Βασίλης Τσιτσάνης όταν έγραφε «Στα Τρίκαλα, στα δυο στενά, σκοτώσανε το Σακαφλιά…». 
 
Συνέχεια της συνοικίας Βαρούσι μέχρι και την κεντρική πλατεία είναι τα Μανάβικα, γειτονιά της παλιάς πόλης με χαρακτηριστική, ομοιόμορφη αρχιτεκτονική. Εκεί βρίσκονται μερικές από τις καλύτερες food & drink επιλογές της πόλης.
 
Μετά το Βαρούσι, θα φτάσετε στην πύλη του Φρούριου και στο Ρολόι που είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Τριάντα τρία μέτρα ύψος και αμέτρητα σκαλιά, αλλά το ανέβασμα αξίζει τον κόπο. Οι κόκκινες σκεπές των σπιτιών της πόλης θα απλώνονται μπροστά σας και ο ορίζοντας δε θα φτάνει για να χωρέσει ο επίπεδος θεσσαλικός κάμπος. Προτείνουμε να ανεβείτε την ώρα του ηλιοβασιλέματος για να απολαύσετε την ωραιότερη θέα!
 
Ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε την πόλη των Τρικάλων είναι το ποδήλατο. Οι ευθείες του κάμπου, ευνόησαν την ανάπτυξη της  χρήσης του ποδηλάτου και πάρα πολλοί κάτοικοι τα χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους.  Αξίζει να κάνετε την βόλτα σας παράλληλα με τον Ποταμό Ληθαίο και  να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο του   Ασκληπιείου. 
Extra tips: 
•    Ο νομός των Τρικάλων είναι γεμάτος με παραδοσιακά προϊόντα. Τα πιο διαδεδομένα είναι τα διάφορα είδη τυριών, κρεατικά αλλά και τσίπουρο. Αγοράστε για το σπίτι το ξακουστό τρικαλινό λουκάνικο με πράσο, τυριά, κρασί και τσίπουρο.
•    Η πόλη κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, μεταμορφώνεται στον απόλυτο γιορτινό προορισμό, με το «Μύλο των Ξωτικών», που πραγματοποιείται στο Μύλο του Ματσόπουλου. Στον Μύλο των Ξωτικών ο Άη Βασίλης και τα ξωτικά του παρουσιάζουν το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων, σε έναν χώρο ζεστό, φιλόξενο, παραμυθένιο, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις μεγάλες χριστουγεννιάτικες γιορτές που διοργανώνονται σε πόλεις της βόρειας Ευρώπης.
Η περιοχή γύρω από τα Τρίκαλα προσφέρεται για πάρα πολλές δραστηριότητες στη φύση όπως:
•    Περιπατητική εκδρομή στα Μετέωρα. Ζήστε μια μοναδική εμπειρία στη φύση διασχίζοντας με τα πόδια έναν πανέμορφο τοπίο, ενταγμένο στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco! 
•    Ανάβαση στο βράχο της Αγιάς
•    Αναρρίχηση στους βράχους των Μετεώρων : Τα Μετέωρα αποτελούν ένα από τα κορυφαία αναρριχητικά πεδία στον κόσμο!
•    Canyoning στο Μουζάκι : Διασχίστε το φαράγγι και τους καταρράκτες στο Μουζάκι Καρδίτσας και απολαύστε μια μοναδική περιπέτεια στους πρόποδες της Πίνδου. 
•    Ανάβαση στο βράχο του Αγίου Πνεύματος : ‘Ένα 4ωρο tour μέχρι την κορυφή του βράχου του Αγίου Πνεύματος 
•    Ποδηλασία βουνού με οδηγό, στα Μετέωρα.
•    Ορειβασία στον Όλυμπο
•    Ιππασία : Διασχίστε αρχαία μονοπάτια της Πίνδου με άλογα και ιππεύστε μέσα σε ένα καταπράσινο πανέμορφο τοπίο.
•    Rafting στον Ασπροπόταμο
•    Rafting στα Μετέωρα 
 
Εφόσον βρίσκεστε στην περιοχή, αξίζει να επισκεφθείτε και το Περτούλι που  βρίσκεται 40 χλμ από τα Τρίκαλα και είναι ένα από τα  πιο δημοφιλή ορεινά θέρετρα στης Ελλάδας.
Ένας  παράδεισος με γραφικά πέτρινα σπίτια, περιτριγυρισμένος από καταπράσινα βουνά γεμάτα με δάση από έλατα, απέραντα λιβάδια και τρεχούμενα νερά. 
 
 
Στο Πανεπιστημιακό Δάσος Περτουλίου  λειτουργεί και το χιονοδρομικό κέντρο με πίστα 1.100 μέτρων με κλίσεις μέτριας δυσκολίας και αναβατήρα μεγάλης δυναμικότητας (μεταφορά 172 ατόμων σε 13 λεπτά). Η λειτουργία του γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις να είναι ελάχιστες και η συμβολή του στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής να είναι ιδιαίτερα σημαντική.
 
Για τη διαμονή σας στην περιοχή των Τρικάλων προτείνουμε το πολυτελές καταφύγιο Ananti City Resort της Trésor Hotels & Resorts  που αποτελεί από μόνο του λόγο για να επισκεφτεί κανείς τα Τρίκαλα! Είναι χτισμένο πάνω σε ένα λόφο και προσφέρει μαγική θέα όλο τον Θεσσαλικό κάμπο.
 
Ξεχωρίζει για το μοντέρνο design και το διακριτικά πολυτελές περιβάλλον του. Συνδυάζει ιδανικά τις ανέσεις ενός σύγχρονου ξενοδοχείου πόλεως με τη χαλαρωτική αύρα και τις πληθωρικές παροχές ενός ξενοδοχείου διακοπών. Το  boutique ξενοδοχείο διαθέτει spa με εσωτερική πισίνα και ένα εξαιρετικό bar-restaurant to Oltre που αποτελεί το γαστρονομικό hot spot της γύρω περιοχής.
Πηγή: protothema.gr
trikala1 trikala2 trikala3 trikala4

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης