"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Η ΜΟΛΕΤ Τρικάλων συμμετέχει σε δράσεις για την οδική ασφάλεια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ» έχει ως ιδρυτικό φορέα την Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε. – www.motoe.gr) και τις Λέσχες της. Το Ινστιτούτο είναι φορέας κατάρτισης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα που αφορούν το οδικό περιβάλλον και τη θέση του μοτοσυκλετιστή σ΄αυτό.

Αποσκοπεί στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας του μοτοσυκλετιστή και των άλλων καθημερινών χρηστών του δρόμου.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας, μετά από έρευνα και εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων τα τελευταία 15 χρόνια, επέλεξε ως φορέα τεχνογνωσίας και πιστοποίησης τη Βρετανική Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων (RoSPA – The RoyalSociety for the Prevention of Accidents – www.rospa.com), το σημαντικότερο φορέα στην πρόληψη των ατυχημάτων στη Μεγ. Βρετανία και έναν από τους καλύτερους παγκοσμίως.

Το Ινστιτούτο, με την ενεργή στήριξη της ΜΟΤΟΕ και των ενδιαφερομένων Λεσχών της, αναπτύσσει σε όλη τη χώρα, μέσω πιστοποιημένων παρατηρητών εκπαίδευσης, δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης.

Η δράση ενημέρωσης και προετοιμασίας απευθύνεται στους νέους ηλικίας 14-17 ετών που πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης. Σκοπό έχει να παρουσιάσει τον τρόπο που εμείς, οι μοτοσυκλετιστές, βλέπουμε τη μοστοσυκλέτα και τον ασφαλή τρόπο που τη χρησιμοποιούμε.

Η δράση εκπαίδευσης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας απευθύνεται σε κάθε μοτοσυκλετιστή, ο οποίος επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του. Περι-λαμβάνει προσωπική αξιολόγηση του τρόπου που ήδη ο ενδιαφερόμενος οδηγεί, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και επιθυμεί να λύσει. Εφόσον ο μοτοσυκλετιστής το επιθυμεί, μπορεί να μετέχει στις εξετάσεις πιστοποίησης.

Οπως δήλωσε ο κ. Αλέξανδρος Τσαλούχας, Πρόεδρος του Ινστιτούτου και Εφορος Εκπαίδευσης της ΜΟΤ.Ο.Ε.: “Σαράντα (40) παρατηρητές εκπαίδευσης, πιστοποιημένοι ύστερα από εκπαίδευση και επιτυχή συμμετοχή στις εξετάσεις της RoSPA, σε δεκατρείς (13) νομούς της χώρας είναι στη διάθεση των φίλων μοτοσυκλετιστών, έτοιμοι να φέρουν σε πέρας το δύσκολο εθελοντικό έργο. Το έργο προσφέρεται δωρεάν. Οι δράσεις γίνονται με την στήριξη των τοπικών Λεσχών της ΜΟΤ.Ο.Ε., με την συνεργασία φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι στη διάθεση των Διευθύνσεων Β/θμιας Εκπαίδευσης των νομών αυτών».    

ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (μολετ) συμμετέχει ενεργά στις δράσεις αυτές διαθέτοντας πιστοποιημένους παρατηρητές εκπαίδευσης και καλεί τους φορείς και τους μοτοσυκλετιστές που ενδιαφέρονται να επικοινωνήσουν μαζί μας στο τηλ.: 6976615088.

Η πρώτη ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Απριλίου 2016 με το

1ο ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑΛ στη Μπάρα (Βαθυκλέους 1).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης