"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Η ομορφιά του ΚΟΖΙΑΚΑ σε όλο της το μεγαλείο – Υπόκλιση στις ομορφιές της Τρικαλινής γης

lafarm

Σχετικά άρθρα

της Έλενας Νάμινι 

η εικόνα προφίλ της Elena Namini

Ορίζοντας, η ανταμοιβή!

Το “μπαλκόνι του Κόζιακα”, η κορυφή Αστραπή στα 1901μ. υψόμετρο. Και τι δεν περνάς μέχρι να την πατήσεις! Ο Κόζιακας, το αρχαίο Κερκίτιο, είναι το βουνό με τα χίλια πρόσωπα, με βραχοσπηλιές, με κοιλάδες και φαράγγια, με λίμνες φανερές και μη, με ρέματα και ποταμούς που ξάφνου εξαφανίζονται στα σωθικά του, ταξιδεύουν σε υπόγεια σπήλαια και μονοπάτια και εμφανίζονται και πάλι στις πηγές κεφαλάρια.

koziakas 2

Είναι ένα μαγικό βουνό ο Κόζιακας, ζωντανό με πλούτο, πρόκληση για τους φυσιολάτρες και σπουδαία παρακαταθήκη ανάπτυξης. Με μύθους και ιστορίες που συναγωνίζονται την σπουδαία χλωρίδα και πανίδα του. Αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα οικοσυστήματα της χώρας μας.

 

Εδώ ζουν αρμονικά – μόνο η φύση βάζει του κανόνες – ο λύκος, η αρκούδα, η αγριόγατα και το αγριοκάτσικο, το τσακάλι, ο χρυσαετός, το γεράκι, η βύδρα και η πέστροφα, το ελάφι και το ζαρκάδι, με κοπάδια από πέρδικες και κοτσίφια, να φτεροκωπούν σε κάθε βήμα, κρυμμένα στις φτερωσιές. Φτάνοντας στην κορυφή, ατενίζεις την απεραντοσύνη μέχρι τον Όλυμπο, το Κίσαβο και τα Βαρδούσια.

Ορίζοντας, η ανταμοιβή! Πανέμορφα ξέφωτα, μυτερά βράχια, απίστευτα αρώματα και φυσικά παρατηρητήρια μιας ζωής που προχωρά, μας βλέπει από ψηλά και θλίβετε με την μανιώδη απομάκρυνσή μας από το περιβάλλον και τον ζωτικό πλούτο του. 160 εκατ. χρόνια ζωής, ζητούν τον σεβασμό και την προσοχή μας..

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης