"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Η Παναγία Σουμελά και η ανεμογεννήτρια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η θέα από την Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο είναι πλέον αυτή που βλέπουμε.

Η ανεμογεννήτρια που φαίνεται ανήκει στον αιολικό σταθμό “Ζωοδόχου Πηγής και Παναγίας Σουμελά” της εταιρείας ENEL GREEN POWER, ο οποίος αποτελείται από 12 ανεμογεννήτριες σε υψόμετρο 1.655 μέτρων.

Όσοι επισκέπτονται σήμερα το ιστορικό μοναστήρι για την γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου θα πρέπει δυστυχώς να ανεχτούν αυτήν την εικόνα.

Είναι απορίας άξιο πώς επιτράπηκε να τοποθετηθεί ένας αιολικός σταθμός σε τόσο μικρή απόσταση (1 χλμ.) από ένα ναό με τόσο μεγάλη επισκεψιμότητα.

Το ίδιο φαινόμενο έχει επαναληφθεί δυστυχώς σε πολλά άλλα μοναστήρια και εκκλησίες της χώρας.Ας ελπίσουμε να μπορέσουμε να εμποδίσουμε τουλάχιστον τέτοιες επεμβάσεις στο μέλλον, ώστε να μην επισκιάζεται κάθε τόπος λατρείας από το σύγχρονο θεό του χρήματος.

Καλό Δεκαπενταύγουστο και χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους (ειδικά όσους γιορτάζουν σήμερα).

Υ.Γ. Για τον αγώνα ενάντια στην καταστροφή του Βερμίου από αιολικούς σταθμούς μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω της σελίδας SOS Βέρμιο

Πηγή εικόνας: http://deienergynews.blogspot.com/2020/01/3.html

Δίκτυο φορέων και πολιτών για τη προστασία του Ασπροποτάμου

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η εικόνα που δείχνετε είναι πάλι καλή. Αν πάτε επί τόπου θα δείτε έναν κρανίου τόπο, όπου μετά από 10 και χρόνια δεν φυτρώνει τίποτα και ακούγεται συνεχώς ο αποκρουστικός θόρυβος από τα αρπαγμένα ρουλεμάν του ρότορα. Και φανταστείτε ότι στο μέλλον θα δεκαπλασιαστεί ο αριθμός αυτών . Επίσης εδώ κι ένα χρόνο έχει ανοιχτεί ένας τεράστιος αποκρουστικός χωματόδρομος που διασχίζει εγκάρσια το τελευταίο πράσινο κομμάτι του βουνού έτσι όπως φαίνεται ανεβαίνοντας την Εγνατία οδό και σε συνδυασμό με τα αποκρουστικά τεράστια λατομεία που ξεκοιλιάζουν το βουνό μας δείχνουν το μέλλον. Οπότε τι να μας πουν και τα φουγάρα. Είναι πολλά τα λεφτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης