"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Η προκλητική σπατάλη και η αβάσταχτη ελαφρότητα στην αυτοδιοίκηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δυο ειδήσεις που πέρασαν στα ψιλά των τοπικών ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες, καταδεικνύουν ότι τούτος ο λαός,  τίποτα δεν έχει διδαχθεί από τη πρόσφατη χρεοκοπία της χώρας.

Η μια είναι η απόφαση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να εγγράψει δαπάνη 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, αφού αίφνης η κυβέρνηση, αποφάσισε να αυξήσει τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες σε κάθε μια από τις 13 περιφέρειες, από 6 σε 8.

Η δεύτερη, αφορούσε τη σύναξη των προέδρων των κοινοτήτων του ορεινού όγκου του Δήμου Πύλης, προκειμένου να συντονίσουν τη δράση τους και να διεκδικήσουν από κοινού, όχι βέβαια πόρους και υποδομές για τη περιοχή τους, όπως θα περίμεναν κάποιοι ρομαντικοί αλλά την ίδρυση άκουσον-άκουσον νέου Δήμου.

 Εμπρός στο όραμα για Δημαρχιακούς θώκους και εξουσία, λησμόνησαν εντέχνως τα πραγματικά πληθυσμιακά δεδομένα των “κοινοτήτων” τους, το κόστος λειτουργίας του νέου αυτοδιοικητικού φορέα και τα πραγματικά αίτια του μαρασμού της περιοχής, που φυσικά είναι τα δύο μεγάλα αναπτυξιακά έργα που καρκινοβατούν δεκαετίες τώρα(το Φράγμα της Μεσοχώρας και η εθνική οδός Τρικάλων-Άρτας).

Κων.Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης