"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Η προπαγάνδα δεν είναι πολιτική κύριε Μητσοτάκη..!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αν κάποιος έλεγε πριν το καλοκαίρι, ότι η Τουρκία θα δημιουργούσε μείζων εθνικό ζήτημα στα μετόπισθεν της Ελλάδας, σε συμμαχία με το θνήσκων καθεστώς της Λιβύης, σίγουρα θα φαινόταν παράλογος.

Με ηγέτη όμως το χαρισματικό Ερτογκάν από τη μια πλευρά του Αιγαίου και το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη από την άλλη, το απίθανο έγινε πραγματικότητα. 

Με κινήσεις αριστοτεχνικές αλλά προβλέψιμες ήδη από το Μάιο του 2019, η Τουρκική κυβέρνηση κατάφερε να πιάσει στον ύπνο την ελληνική και να πετύχει μία απρόσμενη διπλωματική νίκη, που θα διδάσκεται στο μέλλον ως υπόδειγμα στρατηγικής ευφυίας του Τούρκου προέδρου και ανεπάρκειας της ημετέρας εξωτερικής πολιτικής.

Η συμφωνία ουσιαστικά αποκόπτει τον ημέτερο ενιαίο εθνικό χώρο με τη Κύπρο, ενώ το καλύτερο σενάριο πια για τη χώρα μας, είναι το “γκριζάρισμα” και η απαγόρευση εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό πρωτίστως από την ελληνική κοινωνία, είναι ότι πολιτική αξιολόγηση δεν μπορεί να γίνεται εσαεί σε τούτο το τόπο, με όρους επικοινωνιακούς και πόσα χρήματα ρίχνει η όχι η εκάστοτε κυβέρνηση στα ΜΜΕ και στους δημοσιογράφους, για να παρουσιάζουν στους ιθαγενείς το άσπρο μαύρο.

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης