"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν πως ποτέ δεν είχαν τα κότσια να πουν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους να πάνε στα τσακίδια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η τραγωδία των Ελλήνων ήταν πως ποτέ δεν είχαν τα κότσια να πουν στους Ευρωπαίους αξιωματούχους να πάνε στα τσακίδια» σημειώνει μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον σε άρθρο του στην Telegraph ο οποίος βρέθηκε για διακοπές στο Πήλιο.

Τα όσα είδε κατά την παραμονή του στην Ελλάδα στάθηκαν αφορμή για το άρθρο. Ο Τζόνσον σχολιάζει ότι οι γεμάτες μαρίνες και τα εστιατόρια δίνουν την εικόνα μιας κρίσης του ευρώ που έχει τελειώσει. Ωστόσο σχολιάζει ότι αν αυτό είναι το συμπέρασμα κάποιου με μια εβδομάδα διακοπών στην Ελλάδα τότε: «Αν αυτό το συμπέρασμα σου μετά από μία εβδομάδα στο ήλιο, τότε ήπιες πολλή ρετσίνα. Η κρίση του ευρώ είναι μακριά από το να τελειώσει. Το ενιαίο νόμισμα παραμένει καταστροφικό και είναι πολύ πιθανό μία μέρα να καταρρεύσει».

«Η περίπτωση της Ελλάδας αποτελεί μάθημα για την τρέλα κάθε χώρας που επιτρέπει να δέχεται μπούλινγκ από τους διαπραγματευτές της ΕΕ. Αν οδηγήσεις σε οποιαδήποτε μεγάλη ελληνική πόλη μακριά από τα τουριστικά σημεία, θα δεις σε κάθε κτήριο που έχει μπει λουκέτο και σε κάθε σπασμένο τζάμι την απελπισία και την απόγνωση της ελληνικής βιομηχανίας, η οποία σε τρία χρόνια, από το 2010 γνώρισε μείωση από 80.000 εργοστάσια, σε 57.000. Στα γκράφιτι στους τοίχους μπορείς να δεις την οργή μιας χαμένης γενιάς νέων ανθρώπων που ακόμη αισθάνονται ότι δεν έχουν καμία ελπίδα να βρουν δουλειά. Η ανεργία είναι ακόμη στο 20%, η οικονομία είναι ακόμη 25% χειρότερη από το 2008 και υπάρχει ένα απίστευτο 35% ανθρώπων που ζουν στην απόλυτη ανέχεια».

Ο Τζόνσον σχολιάζει ότι η ΕΕ δεν έδειξε κανέναν ενδιαφέρον για τη χώρα και τον ελληνικό λαό όταν επέβαλε τα μνημόνια και πως η Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε ως το παράδειγμα προς αποφυγή. Θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια καταχρεωμένη γερμανική αποικία και συμπληρώνει:

«Κοιτώντας στη Μεσόγειο, θα δεις στοιχεία της ίδιας ιστορίας. Πώς το ευρώ όχι μόνο απέτυχε στον σκοπό του, αλλά κατέληξε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό για το οποίο προοριζόταν».

«Κοιτάξτε τον εξευτελισμό της Ελλάδας, μέλους της ΕΕ, και αναρωτηθείτε πώς θα νομοθετήσει η Ένωση με τον Ηνωμένο Βασίλειο εκτός, όταν δεν θα μπορούμε πια να να κάνουμε τίποτα για να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας από το βάρος αυτών των κανονισμών» σχολιάζει ο Τζόνσον για όσους υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να υλοποιηθεί το Brexit.

Ο Τζόνσον θεωρεί ότι οι Ελληνες πολιτικοί απέτυχαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για να τρέξουν την οικονομία προς όφελος των ψηφοφόρων. Τέλος σημειώνει πως η απάντηση στο ερώτημα αν η παραμονή της χώρας του στην ΕΕ θα την ωφελούσε ή όχι, σχολιάζει πως η απάντηση είναι γραμμένη σε γκράφιτι σε όλη την Ελλάδα:

«Γιατί, λοιπόν, προτείνουμε να μετατρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο στον παντοτινό μαλ…κα των Βρυξελλών;»

Πηγή: freepen

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης