"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Η Τρικαλινή χαρισματική ποιήτρια Λιλή Ντίνα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δυναμική και πολλά υποσχόμενη η Τρικαλινή ποιήτρια Λιλή Ντίνα υπερασπίζεται το δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων. Μεγάλη και ποιοτική η ποιητική παραγωγή της και ιδιαίτερα αισθητή η παρουσία της στο χώρο της λογοτεχνίας .  Στα ποιήματα της συλλογής αποτυπώνει ότι την προβληματίζει και τη συγκινεί με έναν υπέροχο αυθορμητισμό.

Η Λιλή Ντίνα, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα . Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Φαρμακευτική σχολή. Κατοικεί στην Αθήνα.


«ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ ΣΙΩΠΗΣ» είναι η έκτη ποιητική της συλλογή. Προηγούνται οι ποιητικές συλλογές «Εκδότης χρόνος», «Η ενηλικίωση των παραμυθιών», «Αποτσίγαρα λόγια», «Η γραφειοκρατία του δισταγμού» και «Θυρίδα μνήμης».


Το βιβλίο της «Η ενηλικίωση των παραμυθιών» είχε περιληφθεί στα 10 καλύτερα βιβλία ποίησης από το περιοδικό «Διαβάζω» εκείνης της χρονιάς.

Συμμετείχε σε δύο ετήσια τεύχη του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής του Δήμου της Αθήνας, 2019 και 2020 με ποιήματα και πεζά.

Συνεργάζεται με την Εταιρεία Μελέτης Πολιτισμικής Ετερότητας (ΕΜΠΕ).

Κριτικό σημείωμα της Τρικαλινής ποιήτριας ΒΕΡΑΣ ΠΕΤΣΑ, για την νέα ποιητική συλλογή της Λιλής Ντίνα ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ ΣΙΩΠΗΣ:

Αποτέλεσμα εικόνας για βερα πέτσα ποιητρια

“Λιλή μου, αγόρασα την καινούρια ποιητική συλλογή σου και οφείλω να σου πω ότι μου άρεσε πάρα πολύ! Ξεχώρισα πολλά ποιήματα. Eκείνο το άτιτλο ” κόβεις ψωμί με τα χέρια/ όταν η ανάγκη δε σερβίρει με μαχαιροπήρουνο……………” με κέρδισε. Είναι όλα σπουδαία, διαθέτουν πολύτιμο μετάλλευμα μιας επίμοχθης προσπάθειας για ενδοσκόπηση του υπαρξιακού προβλήματος τού ανθρώπου. Όλα κρυμμένα προσεχτικά πίσω από την σοφά συγκρατημένη αισθητική πλημμυρίδα σου- αυτό, άλλωστε, είναι και το χαρακτηριστικό γνώρισμα τής γραφής σου-. Tο έργο του εξωφύλλου της Γιούλας Χατζηγεωργίου είναι θαυμάσιο. Εύχομαι να κάνει πολλά ταξίδια σε όσους αγαπούν τη μεστή ποίηση, ”τώρα που η επικοινωνία έγινε Θέατρο Σκιών/ απουσιάζει επί πλέον και της επαφής το βίωμα”, όπως τόσο εύστοχα διατύπωσες στο εξαιρετικό σου ποίημα ” Η απουσία του βλέμματος”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης