"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Η Φιλαρμονική του Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα στην περιφορά του Επιταφίου του Ι. Ν. Αγ. Βησσαρίωνος

lafarm

Σχετικά άρθρα

kasiola 2

Η Φιλαρμονική του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα», όπως κάθε χρόνο, θα συνοδεύσει και φέτος τον Επιτάφιο του Ι. Ν. Αγ. Βησσαρίωνος της πόλης μας, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή 10 Απριλίου 2015.
Η ίδρυση της Φιλαρμονικής είναι συνυφασμένη με την ίδρυση του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» το 1981. Ιδρύθηκε από την καλλιτεχνική διευθύντρια του Ωδείου Τρικάλων κ. Αναστασία Κασιώλα, με στόχο να προσφέρει στους σπουδαστές των πνευστών και κρουστών οργάνων, αλλά και όλων των τμημάτων του Ωδείου, τη δυνατότητα να διευρύνουν τις καλλιτεχνικές τους εμπειρίες και επαγγελματικές τους αναζητήσεις.
Στην επιτυχημένη εξέλιξη και πορεία της Φιλαρμονικής του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» συνετέλεσε η – από την ίδρυσή της και επί σειρά ετών –εξαιρετική διδασκαλία, μουσική προετοιμασία και διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού και μαέστρου κ. Γεώργιου Καρυδάκη, ο οποίος διετέλεσε μεταξύ άλλων και αρχιμουσικός της στρατιωτικής φιλαρμονικής καθώς επίσης και της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου από το 1984.
kasiola
Το «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα» είναι σήμερα το μοναδικό Ωδείο στην Ελλάδα, που, χωρίς καμία επιχορήγηση ή άλλου είδους στήριξη, διαθέτει φιλαρμονική μπάντα πνευστών και κρουστών οργάνων, προσφέροντας σε όλους τους σπουδαστές του τη δυνατότητα δωρεάν σπουδής των οργάνων της φιλαρμονικής και δωρεάν διάθεσης των μουσικών οργάνων για την εκπαίδευσή τους.
Τα μέλη της 50μελούς Φιλαρμονικής του Ωδείου, λόγω της ολοκληρωμένης μουσικής εκπαίδευσης που λαμβάνουν ως σπουδαστές και άλλων ειδικοτήτων στο «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα», παρουσιάζουν αξιοσημείωτο επίπεδο μουσικών γνώσεων και επαγγελματισμού. Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται, εξάλλου, από τις επιτυχίες μελών της Φιλαρμονικής στις εισαγωγικές εξετάσεις για τις στρατιωτικές ή άλλες φιλαρμονικές της χώρας μας. Στην κατανυκτική περιφορά των επιταφίων της πόλης μας, στη Φιλαρμονική συμμετέχουν και απόφοιτοι του Ωδείου, που συγκεντρώνονται ειδικά για αυτή την εμφάνιση από διάφορα μέρη της Ελλάδας.
Η Φιλαρμονική του «Ωδείου Τρικάλων Α. Κασιώλα» από την ίδρυσή της έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε αναρίθμητες εκδηλώσεις τελετουργικού, επετειακού και θρησκευτικού χαρακτήρα, και σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στα Τρίκαλα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης