"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

” Η ώρα της πολιτικής ” – του Αχιλλέα Οικονόμου

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Οι εκλογές για την ανάδειξη επικαφαλής για τη νέα προοδευτική παράταξη είναι κατά τη γνώμη μου θέμα εθνικό. Η ρητορική που αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των χρόνων της κρίσης είχε ως αποτέλεσμα την απότομη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού.

Μια αλλαγή όμως, που ήταν στην εντελώς λάθος κατεύθυνση: αντί να επικρατήσουν οι λογικές των λύσεων για την έξοδο από τα μνημόνια, γεγονός που συνέβη σε όλες τις άλλες χώρες που μπήκαν σε αυτά, κυριάρχησε ο λαϊκισμός και η δημαγωγία.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δύο σημαντικές επιπτώσεις: η πρώτη είναι αυτή που προαναφέρθηκε, δηλαδή η παραμονή της χώρας σε καθεστώς μνημονίων.

Η δεύτερη είναι το γεγονός ότι η ίδια η πολιτική μπήκε στο περιθώριο. Η δημιουργία μιας προοδευτικής παράταξης με πλειοψηφικό στόχο, έχει πρωταρχικό σκοπό να καλύψει αυτό ακριβώς το έλλειμμα πολιτικής.

Η επιθυμία πολλών για να θέσουν υποψηφιότητα για τη νέα παράταξη, αποτελεί μια πρώτη θετική ένδειξη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Οι πολίτες, παρά τις αντίθετες προβλέψεις πολλών, κινητοποιούνται, ρωτούν και συμμετέχουν.

Για να υπάρχει λοιπόν χρήσιμο για τη χώρα αποτέλεσμα από όλη αυτήν τη διαδικασία, είναι απαραίτητη η ανάδειξη των πολιτικών θέσεων του κάθε υποψήφιου. Άλλωστε για πολιτική μιλάμε και όχι για πασαρέλα καλλιστείων.

Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που στηρίζω την υποψηφιότητα του Γιάννη Ραγκούση. Είναι γνωστό ότι ο κ. Ραγκούσης, στη σχετικά σύντομη θητεία του ως υπουργός, έχει να επιδείξει εξαιρετικά σημαντικό έργο. Παρεμβάσεις όπως ο “Καλλικράτης” η “Διαύγεια” και η επιλογή διευθυντών με αμιγώς αντικειμενικά κριτήρια, αποτελούν ιστορικές μεταρρυθμιστικές τομές για τον εκσυγχρονισμό της χώρας. Η στήριξη όμως σε έναν υποψήφιο δεν έχει να κάνει μόνο με το παρελθόν του, αλλά κυρίως με τις προτάσεις του για το μέλλον. Κατά τη γνώμη μου, οι πολιτικές θέσεις του κ. Ραγκούση, (μπορεί κανείς να τις βρει στο ragkousis.gr), αποτελούν έναν σαφέστατα προοδευτικό και ασφαλή οδικό χάρτη για την νέα εποχή της χώρας, για την επόμενη Ελλάδα.

Αν θέλουμε η μάχη στην προοδευτική παράταξη να έχει αποτέλεσμα, αυτή οφείλει να είναι αμιγώς πολιτική, με θέσεις και προτάσεις. Τα υπόλοιπα τα έχουμε ζήσει, μαζί και τα αποτελέσματά τους.

Αχιλλέας Οικονόμου

Ψυχίατρος

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης