"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.4 C
Trikala

Θέλουν να προσπαθούν και να κινούνται ελεύθερα όπως εμείς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ομάδα μας ECOMOBILITY του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων συνεργαστήκαμε στο πρόγραμμα αυτό με το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Τρικάλων αφού κι εκεί πραγματοποιείται παρόμοια δράση με την ονομασία FREE MOBILITY (για άτομα με ειδικές ανάγκες) σε σχολεία.
Τα παιδιά του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ, Κώστας, Βασίλης, Παναγιώτης, Αλέξης, Γωγώ, Νικολέτα με τους συνοδούς που συντονίζουν το πρόγραμμα, τον κ. Καραγιώργο Θανάση κοινωνιολόγο και την κα. Ευαγγελία Τασούλα, γυμνάστρια, επισκέφθηκαν το σχολείο μας με σκοπό να δούμε πόσο προσβάσιμο είναι από άτομα με κινητικά προβλήματα. Μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος κα. Αστρίτη και κα. Παπαζεύκου υποδεχτήκαμε τα παιδιά το πρωί, της 4/12/2014 στο χώρο του σχολείου μας.
Ευτυχώς στο σημείο αυτό οι κριτικές τους ήταν καλές. Το λεωφορειάκι που τους μετέφερε βρήκε χώρο να παρκάρει στην αυλή του σχολείου μας ώστε τα παιδιά να έχουν άμεση πρόσβαση στο χώρο του σχολείου. Με τις ράμπες που υπάρχουν κινήθηκα αυτά τα αναπηρικά αμαξίδια στο εσωτερικό του σχολείου, γραφείο καθηγητών, διάδρομο, αίθουσα, αν και μόνο στο ισόγειο του σχολείου καθώς δεν υπάρχει ασανσέρ για τον α’ όροφο.
Μας επισήμαναν όμως την έλλειψη ειδικής τουαλέτας για τα παιδιά αυτά, καθώς σε κάθε σχολείο θα έπρεπε να υπάρχει μία. Στη συζήτηση μαζί τους μας είπαν πως όλοι μπορούν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο, αλλά οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν τους δίνουν σημασία καθώς τρέχουν γρήγορα. Επίσης τόνισαν ότι κατά την διάρκεια της βόλτας που έκαναν στην πόλη, παρατήρησαν πολλές κακοτεχνίες στους δρόμους π.χ. ράμπες γεμάτες νερό ή με παρκαρισμένα οχήματα πάνω τους ή σπασμένα πεζοδρόμια κλπ.
Από τη συζήτηση μας καταλάβαμε ότι παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, θέλουν να προσπαθούν και να κινούνται ελεύθερα όπως οι περισσότεροι από μας. Θέλουν πρόσβαση σε οτιδήποτε κάνει τη ζωή τους πιο άνετη.
Τέλος, ανταλλάξαμε απόψεις και ιδέες για μελλοντικές δράσεις που μπορούν να γίνουν απ ’όλους μας χωριστά ή και σε συνεργασία.
Φεύγοντας τα παιδιά αυτά απ ‘το σχολείο μας αισθανθήκαμε πως η δουλειά που κάνουμε στο πρόγραμμα ECOMOBILITY αξίζει τον κόπο, κάθε στιγμή, γιατί τα αποτελέσματα θα βελτιώσουν την ζωή όλων μας.
Η ομάδα ECOMOBILITY
του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης