"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Θέματα του Δήμου και ευχή Παπαστεργίου στον Κουβέλη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τρία ζητήματα για τον Δήμο Τρικκαίων, μία ενημέρωση και μία ευχή, ήταν τα κύρια και σημαντικά σημεία τη συνάντησης του Δημάρχου Τρικκαίων με τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, σήμερα το πρωί, σε ξενοδοχείο της πόλης.
Η κοινή καταγωγή από τα Τρίκαλα (αλλά και η απώτερη καταγωγή αμφότερων από την Πύλη Τρικάλων) συνέπεσε με την έλευση στην πόλη του κ. Κουβέλη, στο πλαίσιο προσυνεδριακής διαδικασίας του κόμματος.
Οπότε, η συνάντηση των δύο, ήταν εκ των ων ουκ άνευ και, επομένως, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, έθεσε τρία βασικά ζητήματα:

  • τα νέα σενάρια για κλείσιμο του τμήματος ΤΕΙ Θεσσαλίας (πολιτικών μηχανικών ΤΕ) που λειτουργεί στην πόλη, κατόπιν ενοποίησης δύο άλλων τμημάτων
  • την εξεύρεση κονδυλίων για τη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων, όπως, για παράδειγμα, το κολυμβητήριο, αλλά και άλλων, πολιτιστικού χαρακτήρα εγκαταστάσεων και κτηρίων
  • τις ελλείψεις του Δήμου σε προσωπικό, σε τεχνικές και άλλες ειδικότητες, λόγω του εξαιρετικά ασφυκτικού πλαισίου.

Ειδικά για το ΤΕΙ, ο κ. Κουβέλης ήταν κάθετος, επισημαίνοντας για άλλη μία φορά, ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν και θα δώσει έναν σκληρό αγώνα, για την παραμονή του τμήματος.

Η ενημέρωση του Δημάρχου προς τον Πρόεδρο, αφορούσε στα προγράμματα Leader, στα οποία ο Δήμος επιθυμεί να ενταχθεί. Η συζήτηση για αυτά προέκυψε από την εστίαση στα θέματα το πρωτογενούς τομέα, που αποτελούν κρίσιμο σημείο για τη χώρα, αλλά και ειδικά για τον Δήμο Τρικκαίων, ο οποίος μπορεί να είναι Δήμος – σημείο αναφοράς, λόγω και του αγροτικού του χαρακτήρα.

Η δε ευχή, όμως, ήταν αμιγώς πολιτική. Ο κ. Παπαστεργίου, συζητώντας για το τι μέλλει γενέσθαι, με βάση τα σενάρια που θέλουν τον κ. Κουβέλη υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, εξέφρασε την ευχή, «η αύρα των τρικαλινών να ακολουθεί τον κ. Κουβέλη», σε όλη αυτή τη διαδικασία που έχει ανοίξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης