"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Θανάσης Μεριβάκης Δήμαρχος Φαρκαδόνας : Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας

lafarm

Σχετικά άρθρα

« Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια φυσική επιθυμία για γνώση» διακήρυττε ο Αριστοτέλης στο έργο του « Μετά τα Φυσικά» και αιώνες αργότερα αυτή η επιβλητική δήλωση επικράτησε και κρίθηκε ως κινητήρια δύναμη εξέλιξης .

Η γνώση που αφορά στον εαυτό μας και στον κόσμο που μας περιβάλλει αποτελεί το πιο σημαντικό κίνητρο για τη δημιουργία πολιτισμού και για την εξέλιξη της λογικής μας ικανότητας.

Απέναντι στον παράγοντα « γνώση» υπάρχουν δυο έννοιες, η αμάθεια , ήτοι η απόλυτη άγνοια για ένα αντικείμενο και η ημιμάθεια , που είναι η επιφανειακή γνώση , η επιδερμική επαφή με κάποιο γνωστικό αντικείμενο ή η άτακτη και μη συστηματική γνώση κάποιων επιμέρους στοιχείων του γνωστικού αντικειμένου .

Είναι δηλαδή η μετέωρη κατάσταση γνώσης και άγνοιας , η λανθασμένη προσέγγιση του αντικειμένου της γνώσης και κυρίως οι συγκεχυμένες απόψεις που οδηγούν τελικά σε νοητικές ακροβασίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Στο τελευταίο σας πόνημα κε Κοκκινίδη, αναφέρετε (ως) γεγονότα , συνθήκες και περιστατικά τα οποία είναι εμποτισμένα από ημιμάθεια. Αναλήθειες, «δόλωμα» για καχύποπτους και «καταγγελίες» άνευ περιεχομένου διανθίζουν την επιστολή σας για δημιουργία εντυπώσεων.

Σαφώς και το ταμείο του Δήμου δεν είναι μείον. Είμαστε στην ιδιαίτερα προνομιακή θέση για Δήμο που έχει παράξει τόσα έργα και έχει δώσει αφειδώς παροχές , να είναι καύχημά μας η ύπαρξη ενός μεγάλου ποσού στα ταμεία μας.

Διατείνεστε πως με την επιστολή σας θέλετε να επικοινωνήσετε το κλίμα που καταγράφεται στα καφενεία ως αξιολόγηση θητείας και έργων.

Ουδέποτε δεν απαξίωσα τα καφενεία ως κοιτίδα καταγραφής παλμού, πλην όμως ως χώροι που είναι συνώνυμοι με την τοπικιστική και πολιτική πόλωση να σας επισημάνω ότι δεν σας οδηγούν σε ασφαλή συμπεράσματα .

Δεν δημοπρατούνται στα καφενεία έργα, ούτε λαμβάνονται καινοτόμες αποφάσεις , ούτε εκεί βεβαίως βραβεύεται ο Δήμος για τις διακρίσεις του σε πανελλήνιο επίπεδο. Εκεί απλά ευδοκιμούν οι γνωστές κουβέντες του καφενείου.

Στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή για ένα πολιτικό διάλογο, όπου οι «αποδείξεις» σας θα καταδείξουν και το ότι το στοίχημα της ευόδωσης του έργου που οραματιστήκαμε για το Δήμο κερδήθηκε και θα απογειωθεί και την επόμενη τετραετία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης