"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Θεματικό «Φεστιβάλ Κωμωδίας 2021» διοργανώνει ο Δήμος Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

17 χρόνια μετά το 1ο Φεστιβάλ Κωμωδίας, ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων υλοποιούν μια ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη ιδέα και πρόταση: το «Φεστιβάλ Κωμωδίας» 2021, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Η δράση αφορά στην πραγματοποίηση ενός θεματικού φεστιβάλ με άξονα την κωμωδία και το κωμικό, με επέκταση σε όλες τις μορφές τέχνης. Το φεστιβάλ, με στιγμές γέλιου και ευφορίας, φιλοδοξεί να γίνει πόλος έλξης καλλιτεχνών και δημιουργών και σημείο αναφοράς, ανθρώπων και οργανισμών, πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας. Το Δημοτικό Θέατρο κατάθεσε τη σχετική πρόταση στο Υπουργείο Πολιτισμού, το οποίο την ενέκρινε κατόπιν θετικής αξιολόγησης από ειδική επιτροπή.
Συνοπτικά οι δράσεις του Φεστιβάλ είναι:
– Θεατρικές παραστάσεις κωμωδίας από εναλλακτικά σχήματα,
– κινηματογραφικές προβολές ταινιών κωμωδίας,
– εικαστικά,
– μουσική,
– stand up comedy,
– αφιέρωμα σε μεγάλους κωμικούς,
– τοπική καλλιτεχνική δημιουργία.
Το Φεστιβάλ Κωμωδίας φιλοδοξεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Τέχνης στον τομέα της Κωμωδίας, στην ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών, στην ανάπτυξη ενός επιστημονικού διαλόγου για την λειτουργία της κωμωδίας και του γέλιου στην ζωή των ανθρώπων, στον επαναπροσδιορισμό των ανθρωπίνων σχέσεων με βάση την ιδιαίτερη και μοναδική λειτουργία του ανθρώπινου γέλιου, στη διερεύνηση της σχέση της κοινωνίας με το κωμικό.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται από 17 Αυγούστου έως αρχές τις αρχές Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο Φεστιβάλ Κωμωδίας πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στα Τρίκαλα το 2004, με εξαιρετική επιτυχία. Μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων και δράσεων τιμήθηκαν ο Θανάσης Βέγγος και ο Χάρρυ Κλυνν, ενώ συμμετείχαν με παραστάσεις και προβολές το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, η Λουκία Ρικάκη με το comedy club, το Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξόφωνων και ο Πάρις Παρασχόπουλος, ο ιατρός Αλέξανδρος Λουπασάκης με εργαστήριο γελωτοθεραπείας, τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα κ.ά.

Οι χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ είναι: ο Μύλος Ματσόπουλου, ο Θερινός και Χειμερινός Δημοτικός Κινηματογράφος, το θεατράκι στο Ληθαίο, το Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου.

Κινηματογραφικές προβολές

Η έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ θα γίνει με τον Κινηματογράφο και προβολές ταινιών κωμωδίας και κομεντί, στο μοναδικό χώρου του Θερινού Δημοτικό Κινηματογράφου στον Πολυχώρο Τέχνης και Πολιτισμού «Μύλος Ματσόπουλου».

Η αρχή γίνεται με τη live action- κωμωδία Κρουέλα,  ακολουθούν η βραβευμένη με Όσκαρ 2021 (καλύτερη διεθνή ταινία) Άσπρο πάτο και η Animation- κομεντί Λούκα. Στη συνέχεια θα προβληθεί η νέα ταινία του μαιτρ της κωμωδία και μεγάλου δημιουργού του σινεμά Γούντι Άλλεν Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν.

Τέλος, οι κινηματογραφικές προβολές θα ολοκληρωθούν με 3 από τις καλύτερες κωμωδίες του παγκόσμιου κινηματογράφου σε νέες επανεκδόσεις: Η θρυλική ταινία Ο Ροζ Πάνθηρας του Μπλέικ Έντουαρντς, με τον Πίτερ Σέλερς, ακολουθεί η καλύτερη κωμωδία όλων των εποχών (συμφωνά με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου) Μερικοί το προτιμούν καυτό του Μπίλι Γουάιλντερ με τους: Μέριλιν Μονρόε, Τζακ Λέμον και Τόνι Κέρτις, και τέλος το αριστούργημα του Τσάρλι Τσάπλιν Ο μεγάλος δικτάτωρ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών (δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων και στο ημερολόγιο εκδηλώσεων) έχει ως εξής:

16-20/8: Κρουέλα (Cruella) live action- κωμωδία 134΄(με υποτίτλους)

21-23/8: Άσπρο πάτο Κομεντί 117΄

24-26/8: Λούκα (Luca) Animation- κομεντί 96΄ (μεταγλωττισμένη)

27/8-1/9: Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν Κομεντί 92΄

2-5/9: Ο Ροζ Πάνθηρας (επανεκδ.) Κωμωδία 115΄

6-9/9: Μερικοί το προτιμούν καυτό (επ.) Κωμωδία 121΄

10-13/9:Ο Μεγάλος Δικτάτωρ (επανεκδ) Κωμωδία 125΄

Το υπόλοιπο πρόγραμμα και οι δράσεις θα ανακοινώνονται σταδιακά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης