"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Θερμά συγχαρητήρια στον Νικόλα Παππά και στη Ραφαηλία Κόντου για την πρωτιά τους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων συγχαίρουν θερμά τους πρώην μαθητές τους  Νικόλα Παππά και Ραφαηλία Κόντου για την πρωτιά τους στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής ο οποίος πραγματοποιήθηκε στο ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ  της ΕΡΤ στην Αθήνα  από 16 μέχρι 18 Οκτωβρίου 2020 υπό την αιγίδα της UNESCO από αναβολή (ο διαγωνισμός είχε οριστεί για τον Μάρτιο του 2020 και αναβλήθηκε λόγω της υπάρχουσας κατάστασης).

Ο  Νικόλας Παππάς, ταξίδεψε από το Σάλτσμπουργκ  της Αυστρίας όπου σπουδάζει, για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό και διαγωνίστηκε στην κατηγορία ενηλίκων  18 -28 ετών. Στον διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν Έλληνες πιανίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι διαγωνίστηκαν σε διάφορες κατηγορίες, ανάλογα  με την ηλικία τους. Αν και ο  νεότερος  στην κατηγορία του, κατάφερε να εντυπωσιάσει για ακόμη μια φορά τα μέλη της Επιτροπής, και να νικήσει στο διαγωνισμό με εξαιρετική παρουσία και  βαθμολογία 139,80 με άριστα το 140,00. Το βραβείο συνοδεύεται επίσης από χρηματικό έπαθλο 300€ καθώς και εμφάνιση στο τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ. 

Η Ραφαηλία Κόντου φοιτά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και μετά από ακρόαση εισάγεται στην τάξη ειδίκευσης του φλάουτου. Στον διαγωνισμό κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στα πνευστά ενηλίκων και είχε να αντιμετωπίσει όχι μόνο μουσικούς που έπαιζαν φλάουτο, το όργανο της ειδίκευσής της,  αλλά όλα τα πνευστά όργανα. Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 300€ καθώς και εμφάνιση στο τρίτο πρόγραμμα της ΕΡΤ. 

Είμαστε πολύ περήφανοι για τους μαθητές μας και για την πρωτιά τους. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού δεν μας εξέπληξε τόσο, γιατί πάντα έδειχναν αφοσίωση στη μελέτη τους, καλλιεργούσαν το ταλέντο τους με υπομονή και επιμονή και εργάζονταν με πείσμα  και αφοσίωση. Για μια ακόμη φορά λοιπόν έδειξαν ότι διαθέτουν στόφα μουσικού και πηγαίο ταλέντο. Θεωρούμε ότι αποτελούν παράδειγμα και έμπνευση για τους τωρινούς μαθητές μας. Για την επιτυχία απαιτείται στόχος, μελέτη και επίμονη προσπάθεια, ταλέντο, πολλή δουλειά και πάνω από όλα αγάπη για τη μουσική, στοιχεία που  ο Νικόλας και η Ραφαηλία προφανώς διαθέτουν.  Τους ευχόμαστε να έχουν υγεία και να απολαύσουν πολλές ακόμη επιτυχίες στον χώρο της μουσικής!

Μουσικό Σχολείο Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης