"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

«θερμοκοιτίδες ανάπτυξης τοπικής επιχειρηματικότητας»

lafarm

Σχετικά άρθρα

thermokitides

Η Κοινωνική Οικονομία, ως πυλώνας ανάπτυξης και συνδρομής στην ουσιαστική ανάπτυξης, αποτελεί, πλέον, δεδομένο για τον Δήμο Τρικκαίων. Οι «θερμοκοιτίδες ανάπτυξης τοπικής επιχειρηματικότητας» που επί δυόμισι χρόνια εκπαίδευσαν και συνεργάστηκαν με 80 κατοίκους της πόλης, έκλεισαν τον κύκλο του. Αποτελούν, όμως, την πηγή ενημέρωσης και την εξακτίνωση των δράσεων για την ίδρυση κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων. Ήδη λειτουργούν πέντε, ενώ μία εξ αυτών βραβεύτηκε για τη δράση και εργασία της (ΚΗΠΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ). Κατά τη βράβευση, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε την ανάγκη, να μπορέσει ο νέος αυτός τομέας να στηριχθεί και να προωθηθεί.
Νωρίτερα, κατά τις παρουσιάσεις του προγράμματος και των ειδικότερων αποτελεσμάτων του, ο δ/νων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ, που οργάνωσε το πρόγραμμα, κ.. Οδ. Ράπτης, αναφέρθηκε στα θετικά που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες. Ο συντονιστής της ημερίδας κ. Χάρης Καλλιάρας αναφέρθηκε σε πτυχές του προγράμματος, ενώ ο επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαθανασίου, άνοιξε το θέμα της στήριξης στην κοινωνική οικονομία, χωρίς όμως επικάλυψη με δημοτικές υπηρεσίες.
dimotiko s
Κάτι που απετέλεσε και αντικείμενο διαλόγου: αν και κατά πόσο, δηλαδή, οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι υποκατάσταση των υπηρεσιών αυτών. Πάντως, όπως επεσήμανε ο κ. Ράπτης, πρόκειται για ένα εγχείρημα σημαντικό, φέροντας ως παράδειγμα το ότι, μια ΚΟΙΝΣΕΠ, θα μπορούσε να διεκδικήσει το κυλικείο που η e-trikala εγκρίθηκε να αναλάβει στο Φρούριο.
Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν πτυχές του προγράμματος, με παριστάμενες αρκετές εκ των ωφελουμένων, από τους κ. Β. Κουτή (υποδιευθυντή του ΚΕΝΑΚΑΠ), Λ. Μόσχη (σύμβουλο εκπαίδευσης του ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΕΕ), Χρ. Σινάνη (ΚΕΚ ΣΤΑΓΩΝ), και εκπροσώπου από τον ΣΥΝΕΙΡΜΟ.
Τέλος επιδόθηκαν στους/ις ωφελούμενες/ους οι βεβαιώσεις παρακολούθησης του προγράμματος.

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης