"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι : «Μην τολμήσουν να κυκλοφορήσουν αν ψηφίσουν φορολογικό-ασφαλιστικό»f

lafarm

Σχετικά άρθρα

ktinotrofoi

Κραυγή αγωνίας αλλά και οργής από τους Θεσσαλούς κτηνοτρόφους που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, χθες, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της Λάρισας.

Τα προβλήματα όλων των τελευταίων ετών που αντί να λύνονται επιδεινώνονται, σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση τόσο της φορολόγησής τους όσο και των ασφαλιστικών τους εισφορών, καθιστούν πλέον ανέφικτη την ενασχόλησή τους με το επάγγελμα και φέρνει στο μυαλό πολλών νέων ανθρώπων τη σκέψη της μετανάστευσης.

Ήταν σκληρές οι εκφράσεις που ακούστηκαν από τους κτηνοτρόφους στο πλαίσιο της συγκέντρωσης που διοργάνωσαν η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας και οι Σύλλογοι Αγελαδοτρόφων Εξωτερικής Βοσκής των νομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νίκος Παλάσκας τόνισε ότι «αν περάσουν τα μέτρα που ακούγονται σχετικά με το φορολογικό και το ασφαλιστικό των κτηνοτρόφων, θα πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Τόσο τα κόμματα της συγκυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) όσο κι αυτά που ψηφίζουν υπέρ του μνημονίου (Νέα Δημοκρατία, Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ), να το ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους. Ειδικά οι βουλευτές της επαρχίας που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και την κατάσταση στην οποία θα περιέλθουμε με τα νέα μέτρα, μην τολμήσουν να κυκλοφορήσουν ξανά αν τα υπερψηφίσουν».

Ακόμη περισσότερο αιχμηρός υπήρξε ο πρόεδρος των αγελαδοτρόφων ελευθέρας βοσκής Γιάννης Πέτσας, ο οποίος ανέφερε ότι «όλοι οι υπουργοί Γεωργίας των τελευταίων χρόνων, είτε είχαν κακούς συμβούλους, είτε ήταν ανίκανοι, είτε ενήργησαν προσχεδιασμένα σε βάρος του ελληνικού λαού. Είναι αδιανόητο να προχωρούν στα συγκεκριμένα μέτρα, εναντίον ανθρώπων που εργάζονται 24 ώρες ημερησίως, 365 μέρες το χρόνο! Έχουν φτιάξει γάλα χωρίς γλουτένη, ζάχαρη χωρίς θερμίδες, Βουλή χωρίς μ…ες δεν κατάφεραν ακόμα να φτιάξουν»!

Όλοι οι κτηνοτρόφοι που μίλησαν στους δημοσιογράφους αναρωτήθηκαν πώς είναι δυνατό να παραμείνουν στο επάγγελμα αν θα πρέπει να πληρώνουν τόσο δυσβάσταχτους φόρους από εισοδήματα που ποτέ δεν θα εισπράξουν.

Ιδιαίτερα οι νεότεροι από αυτούς δεν κρύβουν ότι σκέφτονται πλέον το ενδεχόμενο της μετανάστευσης, αφού όπως τόνισαν «ούτε τα ζώα μας δεν θα μπορούμε να ταΐσουμε»!

Στη χθεσινή συγκέντρωση μίλησε και ο τεχνικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Ιωάννης Κόκκουρας, ο οποίος αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με το θέμα των βοσκοτόπων.

Στο περιθώριο της συγκέντρωσης οι κτηνοτρόφοι διένειμαν δωρεάν αιγοπρόβειο γάλα στους περαστικούς οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό.

Αξίζει να επισημανθεί ότι οι κτηνοτρόφοι δεν ξέχασαν τον πρόωρα χαμένο δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Τεμπών Γιώργο Σίμο που πέθανε ξαφνικά την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ομοσπονδίας τους και τήρησαν στη μνήμη του ενός λεπτού σιγή.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Την πάγια θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπως την εξέφρασε και πρόσφατα σε συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός με κτηνοτρόφους πως «οφείλουν να συμβάλουν και οι κτηνοτρόφοι στην εθνική προσπάθεια, χωρίς όμως να προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στην παραγωγική διαδικασία», επανέλαβε σε αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων χθες το μεσημέρι, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Κώστας Μπάρδας.

Οι κτηνοτρόφοι συναντήθηκαν με τον κ. Μπάρδα καθώς και με τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Δημήτρη Παπαδημόπουλο, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν με αφορμή τα προωθούμενα από την κυβέρνηση μέτρα για τον κλάδο τους.

Στο πλαίσιο αυτό, επέδωσαν ψήφισμα στους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αρχής στο οποίο τίθενται μία σειρά προβλημάτων τα οποία όπως επισημαίνουν οδηγούν σε «εξόντωση του κλάδου».

Από την πλευρά του ο κ. Μπάρδας μετέφερε το μήνυμα συμπαράστασης από τον περιφερειάρχη ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας κ. Σταθάκη, και σημείωσε ότι «τα συγκεκριμένα μέτρα πρέπει να αποσυρθούν άπαξ και διά παντός από οποιοδήποτε κυβερνητικό πρόγραμμα εάν θέλουμε όντως ο νέος εθνικός στόχος της πατρίδας μας να είναι η παραγωγή».

Μεν. Κατσαμπέλας

EΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης