"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Θετική η (μικρή) προϊστορία του Α.Ο.Τ. με τον Παναιγιάλειο

lafarm

Σχετικά άρθρα

aot 1970

Σωτήρης Κύρμπας : Μόλις τρεις φορές έχει υποδεχθεί ο Α.Ο. Τρίκαλα τον Παναιγιάλειο σε αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων, με τις δύο από αυτές όταν οι δύο ομάδες μετείχαν στην Α’ Εθνική (τις περιόδους 1964-65 και 1965-66) και μία για την δεύτερη τη τάξει κατηγορία.
Η Τρικαλινή ομάδα σε αυτούς τους αγώνες έχει πετύχει 2 νίκες, ενώ μία αναμέτρηση τελείωσε χωρίς νικητή. Τα τέρματα σε αυτούς τους αγώνες είναι 4-1 υπέρ του Α.Ο.Τ.
Ας θυμηθούμε τις αναμετρήσεις:

10 Ιανουαρίου 1965:
(Α’ Εθνική)
Α.Ο. Τρίκαλα – Παναιγιάλειος 1-1
Α.Ο. Τρίκαλα (Καραμφίλοβιτς): Λύμπος, Πανταζής, Μακρής, Κόκκαλης, Μπρουζούκης Δ., Τζελαλίδης, Ζάχος, Χαριτίδης, Πουλιάνας, Καλαντζής, Ζυγολίκας.
Παναιγιάλειος: Τσανακτζής, Μουστάκας, Σκαφίδας, Στεργίου, Αγγελόπουλος, Λουκανίδης, Κόλλιας, Παπαδόπουλος, Ζαφειρόπουλος, Αλέφαντος, Ψύχος.
Σκόρερ: 33′ Ζάχος (πέναλτι) – 35′ Ζαφειρόπουλος.
Απογοήτευση για την Τρικαλινή ομάδα προκάλεσε τότε η ισοπαλία με τον Παναιγιάλειο. Ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος που τα επόμενα χρόνια θα φορέσει την φανέλα του Α.Ο.Τ. ήταν αυτός που ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους με απευθείας φάουλ, τέρμα για το οποίο φέρει ευθύνη ο τερματοφύλακας Λύμπος.

27 Μαρτίου 1966:
(Α’ Εθνική)
Α.Ο. Τρίκαλα – Παναιγιάλειος 2-0
Α.Ο. Τρίκαλα (Πέτροβιτς): Μιχαηλίδης, Πανταζής, Κόκκαλης, Μαυρίκος Κ., Κλαπανάρας, Μπρουζούκης, Χαριτίδης, Ζαφειρόπουλος, Πουλιάνας, Ζάχος, Καλαντζής.
Παναιγιάλειος: Σταμπέλος, Μπιστικέας, Λουκανίδης, Ψύχος, Σκαφίδας, Στεργίου, Κόλλιας, Κρητικόπουλος, Σαββίδης, Αλέφαντος, Ξανθάκης.
Σκόρερ: 38′ Χαριτίδης, 50′ Πουλιάνας.
Ο Α.Ο.Τ. ικανοποίησε και νίκησε σχετικά άνετα πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Χαριτίδη και Πουλιάνα. Είχε και ένα δοκάρι στο 44′ με τον Ζαφειρόπουλο που δεν σκόραρε κατά της παλιάς του ομάδας. Τόσο σε αυτόν, όσο και στον αγώνα της προηγούμενης περιόδου, βλέπουμε τον γνωστό Νίκο Αλέφαντο, στην σύνθεση του Παναιγιάλειου. Επίσης στην παραπάνω 11άδα περιλαμβάνεται ο Γιώργος Μπιστικέας που τα επόμενα χρόνια θα περάσει από την Τρικαλινή ομάδα.

12 Μαΐου 2001:
(Β’ Εθνική)
Α.Ο. Τρίκαλα – Παναιγιάλειος 1-0
Α.Ο. Τρίκαλα (Φιλίππου): Ζαφείρης, Μπαντάς (61′ Αντωνίου Π.), Εφεντόπουλος Γ., Τόνκοβιτς, Νασιάκος, Σόουζα, Μανίκας, Γιαννίδης, Παπαευθυμίου, Σπυράκος (70′ Κονάτε), Μητροφάνης (46′ Μοσχής).
Παναιγιάλειος: Ζαφειρόπουλος, Καραμπάτσης (64′ Σπάθας), Μπαλάσκας, Κάζιτς, Λαζανάς, Σταματόπουλος (43′ Δημόπουλος), Μίχος, Αλεξανδρίδης, Καραπίστος, Ζάππης, Παπακωνσταντίνου (73′ Πολυζωίδης).
Σκόρερ: 12′ Σπυράκος.
Σε έναν αγώνα που είχε βαθμολογικό κίνητρο μόνο ο Παναιγιάλειος, ο Α.Ο. Τρίκαλα πέτυχε νίκη παίζοντας δυνατά από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Προηγήθηκε νωρίς με προσωπική ενέργεια του Σπυράκου και στη συνέχεια αγωνίστηκε για να κρατήσει το αποτέλεσμα. Πάντως οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για μια φάση στο 80′ όταν ο Δημόπουλος σκόραρε αλλά ο επόπτης τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ.

Στη φωτογραφία ο Α.Ο. Τρίκαλα στις 28 Νοεμβρίου 1965, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής 1965-66, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Αθηνών στη Ριζούπολη.
Όρθιοι από αριστερά: Πανταζής, Μπρουζούκης, Μαυρίκος, Μιχαηλίδης, Τόσκας, Κόκκαλης.
Καθιστοί: Ραχαβέλιας, Ζάχος, Ζαφειρόπουλος, Κλαπανάρας, Χαριτίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης