"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Θεόδωρος Τσέλιος: Ακυρώνονται όντως οι πίνακες διευθυντών Δ.Ε. ν. Τρικάλων;

lafarm

Σχετικά άρθρα

tselios

Σε απάντηση δημοσιεύματος με τον πομπώδη τίτλο «δικαστική βόμβα για τους διευθυντές σχολείων Δ.Ε. στο ν. Τρικάλων» παραθέτουμε κάποια στοιχεία για να μπορούν οι αναγνώστες να διαμορφώσουν αντικειμενική άποψη:

Το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας ακυρώνει τον ισχύοντα πίνακα διευθυντών σχ. μονάδων Δ.Ε. ν. Τρικάλων «…λόγω των παρανομιών που συντελέστηκαν από τον τότε Διευθυντή Δ.Ε. ν. Τρικάλων και την τότε Περιφερειακή Διευθύντρια Π.Ε. και Δ.Ε. Θεσσαλίας», λέει το δημοσίευμα. Ο αναφερόμενος σ αυτό δικηγόρος και « ο πελάτης του» Α.Μ. είχαν υποβάλει μήνυση κατά των παραπάνω δυο Διευθυντών Εκπαίδευσης, γι αυτές τις «παρανομίες», η οποία εκδικάστηκε στο Τριμελές Πρωτοδικείο Τρικάλων, στις 20-01-2015 και οι « κατηγορούμενοι» Διευθυντές Εκπαίδευσης αθωώθηκαν.

Ας δούμε και μερικές απ αυτές τις «παρανομίες» που είχαν συντελεσθεί τότε:

1η «παρανομία». Δυο μέλη του Συμβουλίου Επιλογής είχαν βαθμολογήσει τον καθηγητή Α.Μ. κατά την προφορική του συνέντευξη με 14 και τα υπόλοιπα πέντε μέλη με 15.( Άριστα είναι το 15).

2η «παρανομία». Το ΠΥΣΔΕ με ομόφωνη απόφασή του δεν είχε μοριοδοτήσει ετήσια επιμόρφωση του υποψηφίου Α.Μ., ως μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας αναφέρει: « μη ολοκληρωμένες σπουδές στα πλαίσια φοίτησης για μεταπτυχιακές σπουδές ή δεύτερο πτυχίο κλπ. δεν λαμβάνονται υπόψη». Άλλοι οχτώ συνάδελφοι διέθεταν ανάλογη επιμόρφωση, η οποία δεν μοριοδοτήθηκε με ομόφωνη απόφαση του ΠΥΣΔΕ.

3η «παρανομία». Το ΠΥΣΔΕ μοριοδότησε ομόφωνα με δυο μόρια υποψήφιο που δεν είχε πιστοποίηση στις νέες τεχνολογίες, αλλά είναι καθηγητής πληροφορικής. Η από 06-07-2011 εγκύκλιος του υπουργείου λέει: «Οι εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ 19-20,δηλ. πληροφορικής, θα μοριοδοτηθούν με τις μονάδες της επιμόρφωσης στις ΤΠΕ επιπέδου 1» ήτοι με δύο μονάδες. Τα ΠΥΣΔΕ όλης της χώρας εξάλλου, μοριοδότησαν με δυο μονάδες τους καθηγητές πληροφορικής. Για λόγους συντομίας περιορίζομαι, επί του παρόντος, σ αυτές. Αναλόγου σοβαρότητας είναι και οι υπόλοιπες τέσσερις. Το ποινικό δικαστήριο λαβαίνοντας υπόψη τη… σοβαρότητα αυτών και των υπόλοιπων «παρανομιών» αθώωσε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Όσον αφορά την απόφαση 4/2015 του Διοικητικού Εφετείου Λάρισας, η οποία εντελώς τυχαία εκδόθηκε στις 19-01-2015, και μάλιστα χωρίς σκεπτικό, δηλ. μια ημέρα πριν από την ποινική δίκη, κατά την οποία αθωώθηκαν οι μηνυθέντες, δεν έχει περιέλθει ακόμα σε γνώση μας ούτε σε γνώση των υπηρεσιών Εκπαίδευσης. Όταν τη μάθουμε θα επανέλθουμε. Τονίζομε, ωστόσο, ότι ο παραπάνω δικηγόρος χρησιμοποίησε κατά κόρον την απόφαση αυτή του Διοικητικού Εφετείου στο ποινικό δικαστήριο της 20-01-2015 προσπαθώντας να επηρεάσει την ετυμηγορία του. Φαίνεται, όμως, ότι δεν εκτιμήθηκε από το δικαστήριο, το οποίο, όπως προανέφερα, αθώωσε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι μολονότι όλες οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επιλογής είχαν ληφθεί είτε ομόφωνα, είτε με πλειοψηφία έξι έναντι ενός (6-1), εν τούτοις ο υποψήφιος Α.Μ. μήνυσε μόνο τον τότε Διευθυντή Δ.Ε. Τρικάλων και την τότε περιφερειακή Διευθύντρια Π.Ε. και Δ.Ε Θεσσαλίας, η οποία είχε επικυρώσει τους πίνακες των διευθυντών.

Ο τότε Διευθυντής Δ.Ε. Τρικάλων
Θεόδωρος Τσέλιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης