"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Θοδωρής Χήρας: Το νόμιμο είναι και ηθικό ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στη Διαύγεια υπάρχει η πράξη με ΑΔΑ: ΨΚ09Ω14-ΔΚΓ που αναρτήθηκε την 6η Μαρτίου 2019 από τον Δήμο Πύλης και αφορά στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ«ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΗΣ» έναντι του ποσού των 15.576,09€ χωρίς Φ.Π.Α.

Διαβάζοντας την απόφαση της ανάθεσης, διαπιστώνει κανείς πως ο ανάδοχος του έργου είναι συγγενής Α’ βαθμού υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, ο οποίος ανήκει στις τάξεις του συνδυασμού του νυν και εκ νέου υποψηφίου Δημάρχου Πύλης.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο ανάδοχος υπέγραψε την ανάληψη υποχρέωσης του έργου την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019 και πέντε μέρες αργότερα, ήτοι την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019, ανακοινώθηκε το όνομα του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο νυν Δήμαρχος Πύλης!

Σύμφωνα λοιπόν με την δυνατότητα που του δίνει ο νόμος, ο Δήμαρχος είναι εκείνος που αποφασίζει αποκλειστικά, σε ποιον θα γίνει η απευθείας ανάθεση ενός έργου και φέρει και τη σχετική ευθύνη.

Συνεπώς, η εν λόγω ανάθεση είναι προσωπική απόφαση του Δημάρχου Πύλης, ο οποίος οφείλει να δώσει εξηγήσεις στους δημότες, για ποιον λόγο ανέθεσε το έργο στον συγκεκριμένο άνθρωπο και που αποσκοπεί η ενέργειά του αυτή.

Έπεται και συνέχεια…

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΠΥΛΗΣ ΟΡΑΜΑ»

ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΛΗΣ

ΤΟΝ Κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΧΗΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης