"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

Ιταλία: Ψάχνουν ακόμη για νεκρούς κάτω από τα συντρίμμια των τρένων

lafarm

Σχετικά άρθρα

TRENO

Ο απολογισμός της τραγικής σύγκρουσης δυο τρένων στην περιοχή της Απουλίας, στην Νότια Ιταλία, είναι 27 νεκροί και πάνω από 50 οι τραυματίες, ενώ οι ιταλικές αρχές δεν θεωρούν τον απολογισμό αυτό οριστικό αφού ο μοιραίος κατάλογος αναμένεται να αυξηθεί.

Την ώρα που τα περισσότερα ιταλικά μέσα κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος και πάνω σε αυτό φέρονται να προσανατολίζονται και οι έρευνες των ιταλικών αρχών, το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La7 μεταδίδει ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι η τραγική αυτή σύγκρουση προκλήθηκε, πιθανότατα, από μηχανική βλάβη, από την στιγμή, μάλιστα, που το σύστημα το οποίο ελέγχει τους σηματοδότες κοντά στο σημείο του δυστυχήματος ελέγχεται μέσω παρωχημένης τεχνολογίας.

Ωστόσο, σημειώνεται πως σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica», σε αυτό το κομμάτι της σιδηροδρομικής γραμμής, δεν υπάρχει αυτοματισμός, αλλά ένα σύστημα εφημεριών μεταξύ των σταθμών. Και οι δύο αρμόδιοι για τα δύο διαφορετικά τρένα σταθμοί έδωσαν εντολή στις αμαξοστοιχίες να κινηθούν κανονικά. Έτσι, αυτές κινούνταν με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Πάντως, απαντήσεις αναμένεται να δώσουν τα «μαύρα κουτιά» των τρένων, εκ των οποίων το ένα έχει εντοπιστεί και ανακτηθεί, ενώ το άλλο μοιάζει να είναι κατεστραμμένο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, αναφερόμενος στο δυστύχημα, θέλησε να τονίσει: «Yπάρχει θυμός και δάκρυα για τις ζωές αυτές που χάθηκαν και για τις οικογένειές τους. Αλλά υπάρχει και πάρα πολύς θυμός. Η Ιταλία έχει το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια. Θέλουμε να πέσει άπλετο φως πάνω σε όλη αυτή την υπόθεση».

Από την πλευρά του, τέλος, το προβεβλημένο στέλεχος των Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της Βουλής Λουίτζι Ντι Μάιο, υπογράμμισε ότι «η Δικαιοσύνη πρέπει να επιτελέσει οπωσδήποτε το έργο της», αλλά «με την σημερινή τεχνολογία και τις λύσεις που υπάρχουν, είναι παράλογο να μπορούν να συμβαίνουν ακόμη τραγωδίες σαν και αυτή».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης