"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Ιωάννα Τσιλιλή: H Τρικαλινή πριγκίπισσα του τσίπουρου και του κρασιού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το νέο της προσωπικό οινολογικό εγχείρημα κάνει πράξη η οινολόγος Ιωάννα Τσιλιλή, δημιουργώντας το κτήμα Tsililis Terres με ποικιλίες που ευδοκιμούν στο terroir των Μετεώρων, το οποίο γνωρίζει η ίδια σε όλες του τις εκφάνσεις, λόγω του πρότερου παραγωγικού της βίου στο κτήμα Θεόπετρα. Η κόρη του Μάκη Τσιλιλή, της γνωστής οινοποιίας – αποσταγματοποιίας, μια από τις λίγες γυναίκες στον ανδροκρατούμενο χώρο του οίνου και των ποτών.

Η Ιωάννα Τσιλίλη είναι Χημικός Μηχανικός, Οινολόγος, Master Distiller και δοκιμαστής κρασιού & πνευμάτων με σπουδές σε NTUA, ENITA de Bordeaux, Scuola Enologica Conegliano και WSET, με διατριβές για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του τσίπουρου και την παραγωγή και εμπορία αφρωδών κρασιών.

Για πάνω από μια δεκαετία είναι οινοποιός και αποστακτής δημιουργώντας μοναδικά προϊόντα με φρέσκια προοπτική βασισμένη στις ελληνικές αυτόχθονες ποικιλίες και την ποικιλομορφία της ελληνικής γης. Από το 2021 ιδρύει το οινοποιείο-αποστακτήριο Τσιλίλης Τέρρες.

Τα κρασιά του κτίματος Tsililis Terres ήδη εξάγονται στο εξωτερικό παρά το σύντομο διάστημα παρουσίας τους στην αγορά. Οι χώρες υποδοχής τους είναι η Γερμανία, η Ολλανδία και η Γαλλία. Σε ό,τι αφορά τα σημεία διάθεσης των τριών ετικετών, ήδη έχουν λάβει θέσει σε εστιατόρια, κάβες, wine bars, με τα τελευταία όπως λέει η κυρία Τσιλιλή να συντελούν στην επιμόρφωση του κοινού ως προς την κατανάλωση αλκοόλ και ιδίως του κρασιού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης