"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ιωάννα Τσιλιμίγκα : Mία μοναδική εμπειρία το Master Class Λυρικού Τραγουδιού στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

 

Πριν από μερικές μέρες, το σαββατοκύριακο 28-29 Μαΐου, άνθρωποι από διάφορα μέλη της Ελλάδας είχαμε την ευκαιρία να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία. Κοινό σημείο του καθένα μας ξεχωριστά η αγάπη μας στη μουσική και κυρίως στο κλασικό τραγούδι. Διοργανωτής αυτής της μουσικής μας περιπλάνησης ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων και καθοδηγητής μας ο παγκοσμίου φήμης μπάσσος-βαθύφωνος Δημήτρης Καβράκος.

Ένα σεμινάριο κλασικού τραγουδιού, λοιπόν, στάθηκε η αφορμή να ανοίξουμε τόσο διάπλατα τα μάτια μας στον κόσμο της μουσικής και να τη δούμε από πιο κοντά και με περισσότερη λεπτομέρεια. Ο κ. Καβράκος ήταν πραγματικά εκεί για μας. Έτοιμος να μοιραστεί κάθε του γνώση μαζί μας. Πρόθυμος, με πατρικές συμβουλές σχεδόν και διάθεση να μας μάθει ότι το ίδιο το τραγούδι είναι ζωή. Η ίδια η ανάσα μας είναι τραγούδι. Η κάθε νότα που βγαίνει από την ψυχή μας έχει στόχο να αγγίξει και τις ψυχές άλλων. Τα λόγια του δεν αφορούσαν μια στείρα τεχνική προσέγγιση, αλλά ένα ταξίδι στην τέχνη του να τραγουδάς. Έπιασα τον εαυτό μου να κρέμεται από τα λόγια του. Κάθε συμβουλή την ασφάλισα στο μυαλό μου. Το μάθημα δεν ήταν μόνο για αυτά που έλεγε στον κάθε ένα από μας, αλλά έπαιρνες πράγματα και από τις συμβουλές του στους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους. Το άγχος στους περισσότερους  ξεχείλιζε, αλλά ο τρόπος που μας συμπεριφέρθηκε το εκμηδένιζε. Ένας μεγάλος καλλιτέχνης και άνθρωπος, με μια τεράστια καρδιά, αυτόν τον χαρακτηρισμό μπορώ μόνο να δώσω.

Τέλος αυτή η εμπειρία του μαθήματος και οι τόσο πολύτιμες συμβουλές φτάσανε να γίνουνε πράξη, όσο ήταν δυνατόν, γιατί όλοι μας ακόμη μαθαίνουμε και έχουμε πάρα πολλά να μάθουμε, στο Gala Όπερας που έλαβε χώρα την Κυριακή το βράδυ. Ήμασταν όλοι εκεί, φορώντας τα καλά μας, με τις καρδιές μας να τρέμουν που ο δάσκαλός μας μας έβλεπε από κάτω, αλλά και με προσμονή να του δείξουμε ότι κάτι από αυτά που μας είπε μάθαμε. Τουλάχιστον έτσι ένιωσα εγώ, ελπίζοντας ότι έστω και λίγο τα κατάφερα. Και πράγματι η προσπάθεια για όλους άξιζε τον κόπο και η συναυλία μας αυτή περιστοιχίστηκε από όμορφα σχόλια και εντυπώσεις.

010Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι σε όλη αυτή την εμπειρία δίπλα μου ήταν αρχικά η οικογένειά μου που με στηρίζει στο να συνεχίζω τον αγώνα μου πάνω σε αυτό που πάνω από όλα αγαπώ και γεμίζει την ψυχή μου, καθώς και όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που είναι στη ζωή μου σαν φίλοι και συνοδοιπόροι μου και βλέπουν τις προσπάθειές μου και είναι πάντα εκεί για να μου δώσουν λίγη από τη δύναμη και τη θετική ενέργειά τους. Η προηγούμενη δασκάλα μου και τωρινή μου συνοδός στο πιάνο κυρία Νατάσα Παπαστάθη που πάντα στέκεται στο πλευρό μου και με βοηθά όποτε το έχω ανάγκη, είτε το ζητήσω είτε όχι, σαν εξαίρετη μουσικός, αλλά και σαν υπέροχος άνθρωπος. Και τέλος η τωρινή μου δασκάλα τα τελευταία έξι χρόνια, η κυρία Ριψιμέ Ντανιελιάν, που μαζί κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα που θα ολοκληρωθεί φέτος  με την κατοχή του διπλώματος μονωδίας μου, αλλά θα μείνει πάντα στην καρδιά μου, και με φώτισε με τις γνώσεις της, την εμπιστοσύνη της ότι θα τα καταφέρω, τη στήριξη, την καθοδήγηση και την ανιδιοτελή αγάπη της. Ευχαριστώ λοιπόν όλους αυτούς τους ανθρώπους για το καθετί που προσέφεραν στα μέχρι τώρα βήματά μου και κυρίως τον κ. Καβράκο για την τωρινή εμπειρία και τις μαγικές στιγμές που μας χάρισε μέσα από τη γνώση και τις συμβουλές του, οι οποίεςμε άκαναν να προχωρήσω ένα σκαλοπάτι παραπέρα.

06Καλή μουσική αντάμωση σύντομα με όλους!

Ιωάννα Τσιλιμίγκα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης