"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Κάλεσμα από την γραμματεία του ΠΑΜΕ στους εργαζομένους της «Ηλεκτρονική»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Γραμματεία Ν. Τρικάλων του ΠΑΜΕ, απευθύνει κάλεσμα στους εργαζόμενους του καταστήματος Τρικάλων της «Ηλεκτρονικής», να έρθουν σε επαφή με το σωματείο και να γίνουν μέλη του ώστε να οργανωθεί από κοινού η πάλη απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Η συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Εργασίας (στην οποία δεν ήταν παρούσα η εργοδοσία).

Στο αίτημα των απολυμένων εργατών της «Ηλεκτρονικής», για κατοχύρωση της ασφαλιστικής κατάστασης την περίοδο που δούλεψαν στην επιχείρηση, οι κ.Γ. Κατρούγκαλος και Ανδρέας Νεφελούδης προκλητικά τους κάλεσαν: να αξιοποιήσουν τα δικαστικά ωφελήματα με άρθρο που θα περιλαμβάνεται στο νέο Ασφαλιστικό και που θα προβλέπει ότι οι μέτοχοι των Ανωνύμων Εταιρειών που κλείνουν ή πτώχευσαν και έχουν δικαστικά βεβαιωμένες οφειλές, να είναι υπόλογες για αυτές και με την προσωπική τους περιουσία.

Μόνο που η ίδια η εμπειρία επιβεβαιώνει ότι: τέτοιες υποθέσεις είναι δικαστικά ιδιαίτερα χρονοβόρες και κοστοβόρες για τους εργαζόμενους και ότι πολλοί μέτοχοι ΑΕ έχουν φροντίσει έγκαιρα να μεταβιβάσουν σε τρίτα πρόσωπα τα περιουσιακά τους στοιχεία, με αποτέλεσμα να μένουν στο απυρόβλητο.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας άφησε ανοιχτό, κατά τα πρότυπα της «Spiders», να ενταχθούν σε προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας μέσω του Ταμείου «Παγκοσμιοποίησης».

Και εδώ η εμπειρία επιβεβαιώνει ότι οι απολυμένοι της «Spriders» εντάχθηκαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μετά από 2 χρόνια αφότου έκλεισε η εταιρεία και ότι και αυτό το πρόγραμμα είναι με ημερομηνία λήξης.

Μετά την πτώχευση της εταιρείας περίπου 450 σε όλη τη χώρα πετιούνται στην ανεργία.

Η τακτική που ακολουθεί η εργοδοσία της «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ» δεν είναι κάτι καινούργιο, το σωματείο έχει πείρα και εμπειρία από αντίστοιχες περιπτώσεις.

  • Όλα τα προηγούμενα χρόνια η «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ» προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της, τη κερδοφορία της προχώρησε σε μειώσεις μισθών, σε απολύσεις.
  • Ζητούσαν από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη προσφέροντας το μισθό ενός μήνα για να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη της εταιρείας!!

Καλούμε τους εργαζόμενους στην «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ», μαζί με το ΠΑΜΕ, τα ταξικά Σωματείανα δώσουμε μαζί αποφασιστικό μαχητικό αγώνα ενάντια στη βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά μας, στη ζωή μας.

Να οργανώσουμε μαζί με μαζική συμμετοχή στην 48 ωρη απεργία.

Είναι ώρα να στείλουμε πιο δυνατό το μήνυμα:

«Πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο, να πληρώσει το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία»

Τέρμα οι θυσίες για τα κέρδη των πλουτοκρατών.

Να διεκδικήσουν τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους, την καταβολή των αποζημιώσεών τους αλλά και να λάβουν άμεσα τις καταγγελίες των συμβάσεών τους, προκειμένου να ενταχθούν στον ΟΑΕΔ για να λάβουν το επίδομα ανεργίας και να έχουν για ένα διάστημα ασφαλιστική κάλυψη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης