"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ Τρικάλων για κινητοποίηση ενόψει ΔΕΘ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τα Εργατικά σωματεία, τοπικές Ενώσεις των ΕΒΕ, ο Σύλλογος Γυναικών Τρικάλων (μέλος της ΟΓΕ),Συνταξιουχικά Σωματεία, εκπρόσωποι Ομοσπονδίας και Αγροτικών Συλλόγων του Νομού μας , με την κοινή μας Συνέντευξη απευθύνουμε κάλεσμα  οργάνωσης  και  πάλης, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Απευθύνουμε κάλεσμα πλατιάς συμμετοχής στο αγωνιστικό Συλλαλητήριο του εργατικού κινήματος ενόψει της Δ.Ε. Θεσσαλονίκης,  Σάββατο 8 Σεπτέμβρη .

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από τα κόλπα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Εργασίας. Αυξήσεις και δικαιώματα θα κατακτηθούν μόνο με σκληρούς ταξικούς αγώνες.

Αλλιώς η πολιτική των μνημονίων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που βίωσε η εργατική τάξη, της χώρας μας εδώ και 8 χρόνια δεν πρόκειται να έχει τελειωμό. Οι διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι μπαίνουμε στην κανονικότητα, ότι τα βάσανα του λαού μας θα λιγοστεύουν, ότι η περιβόητη καπιταλιστική ανάπτυξη θα μας ωφελήσει, δεν είναι παρά «κενό γράμμα».

Σήμερα υπάρχουν πολλές αποδείξεις για να καταλάβουν πλατιά εργατικά και λαϊκά στρώματα ότι η αντιλαϊκή πολιτική που βιώσαμε χρόνια τώρα και ότι θα ακολουθήσει, ωφελεί μόνο τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, τα κέρδη του κεφαλαίου και την ανταγωνιστικότητα του.

Η ανάπτυξη τους είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων. Για τους πολλούς, για τους εργαζόμενους και το λαό, σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα έως το 2060. Μόνιμη εποπτεία και αυτόματοι κόφτες για το εισόδημα και τα δικαιώματά μας. Μισθούς και συντάξεις, επιδόματα και κοινωνικές παροχές πετσοκομμένα και στα όρια των αντοχών της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Νέες ιδιωτικοποιήσεις.

Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στην συντριπτική πλειοψηφία των κλάδων, αυτοαπασχολούμενοι, Συνταξιούχοι, αγρότες, Γυναίκες και νέοι.

Ότι αφαίρεσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα τρία μνημόνια και τους πάνω από 700 αντιλαϊκούς, εφαρμοστικούς νόμους θα μείνουν εδώ. Θα μείνουν εδώ για να μαυρίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Θα μείνουν εδώ για να στερούν το όνειρο και την ελπίδα στους νέους ανθρώπους. Θα μείνουν εδώ για να συνεχίσουν  να «πνίγουν»  τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, γιατί παράθυρο ευκαιρίας  με ορίζοντα την ανάπτυξη  δεν υπάρχει.

Θα μείνουν εδώ για να αρπάζουν ότι με κόπο δούλεψαν για δεκαετίες οι συνταξιούχοι.

Για τους αγρότες θα μείνουν εδώ για να εφαρμόζουν την ΚΑΠ,  αποτελούν εργαλείο για πιο γρήγορη συγκέντρωση γης και παραγωγής σε λιγότερα χέρια.

Στην ατζέντα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και όλων των κομμάτων που ψήφισαν τα  μνημόνια,  δεν υπάρχουν μέτρα υπέρ μας. Αντίθετα  εξυπηρετούν τους  μεγαλοεπιχειρηματίες, τραπεζίτες , εφοπλιστές  δίνοντας τους φοροαπαλλαγές και  φοροελαφρύνσεις.

Δε μπορεί να υπάρχει λοιπόν καμία αυταπάτη για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει από τη ΔΕΘ να διαμορφώσει ένα νέο παραμύθι για να χειραγωγήσει το λαό μας. Δεν έχει κανένα πρόβλημα ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει αυτό. Το έκανε και με το περιβόητο «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».

Τότε ισχυρίστηκε ότι τίποτα δε θα τον εμπόδιζε να εφαρμόσει μια φιλολαϊκή πολιτική από την πρώτη ημέρα.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ πρόλαβε να ψηφίσει ένα μνημόνιο και πάνω από 150 αντιλαϊκούς νόμους.

Πρόλαβε να δώσει και συνεχίζει να δίνει πάνω από 4 δις € το χρόνο στο ΝΑΤΟ τη στιγμή που ο λαός μας υποφέρει μετατρέποντας την Ελλάδα σε ένα μεγάλο ΝΑΤΟϊκό στρατόπεδο και συμμετέχοντας σε όλους τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής επίθεσης, η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, η δράση της ελληνικής κυβέρνησης προς όφελος των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών και της ΕΕ.

Στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής και της εξαπάτησης του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε «άσσος» και όχι τυχαία απολαμβάνει την απλόχερη στήριξη της αστικής τάξης στην Ελλάδα, της ΕΕ και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες νέοι, και νέες.

Ο δικός μας δρόμος, η δική μας επιλογή, η πρόταση του ΠΑΜΕ στα συνδικάτα όλης της χώρας είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα και η κλιμάκωσή του.

Με πλαίσιο πάλης που να αντιμετωπίζει την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Που θα βάζει στο στόχαστρο τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Που θα αναδεικνύει το σύνολο των αναγκών που πρέπει να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι.

Δουλεύουμε δραστήρια για να αναπτύξουμε την κοινή δράση με συλλόγους αυτοαπασχολουμένων, Αγροτών, Γυναικών, Νεολαίας και άλλους μαζικούς φορείς, για να πάρει σάρκα και οστά μια πραγματική κοινωνική συμμαχία που να υπερασπίζεται τα λαϊκά συμφέροντα και να προβάλει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρό του θα έχει την ικανοποίηση των σύγχρονων και διευρυμένων αναγκών του λαού μας.

Η μεγάλη εργατική και λαϊκή διαδήλωση που διοργανώνουν τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, η συντονιστική επιτροπή των αγροτικών μπλόκων και άλλοι μαζικοί φορείς στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη, είναι μια πρώτη απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα που πρόκειται να εξαγγείλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Σε αυτό το συλλαλητήριο καλούμε όλα τα εργατικά συνδικάτα χωρίς αποκλεισμούς, σωματεία των αυτοαπασχολούμενων, Αγροτών, Νέων. Θέλουμε να είναι μια μαζική, μαχητική διεκδίκηση.

Απευθυνόμαστε σε όλα τα συνδικάτα και τους συνδικαλιστές που λένε ότι δεν πάει άλλο, ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι η ζωή μας.

Σε όσους συνειδητοποιούν ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι ναρκοθετημένη για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Σε όσους θέλουν να συμπορευτούν με το ταξικό εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα ανεξάρτητα από αντιρρήσεις και διαφορές, άλλωστε με πολλά τέτοια συνδικάτα και συνδικαλιστές έχουμε συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.

ü Απευθυνόμαστε σε όσους συνειδητοποιούν ότι τίποτα καλό δε γίνεται με την εναλλαγή των κυβερνήσεων, με όσους υπηρετούν τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

ü Απευθυνόμαστε σε όσους συνειδητοποιούν ότι οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και λοιπών εργατοπατέρων είναι μακριά από την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων.

 

 

Με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες» προβάλουμε ένα συνεκτικό πλαίσιο διεκδικήσεων.

Δηλώνουμε ότι δε θα συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα. Δε θα υποταχθούμε στη λογική του μικρότερου κακού.

Καλούμε τα συνδικάτα, συλλόγους και φορείς  του λαϊκού κινήματος να είναι σε ετοιμότητα.

Η προβολή ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης προς όφελος του λαού μας είναι απαλλαγμένη από την δράση του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας δε χωρά στη μέγγενη των μονοπωλιακών συμφερόντων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας συνολικά.

Δε σιωπούμε ,δε μένουμε  απαθείς. Για να γίνουν τα μνημόνια, η φτώχεια, τα λουκέτα , η ανεργία οριστικά παρελθόν, προϋπόθεση είναι η συμβολή του καθενός  μας  στην οργανωμένη πάλη .

Κανείς μόνος του. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να αποκρούσουμε το ρημαδιό που οδηγούν τη ζωή μας, για να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους και την αντιλαϊκή πολιτική τους.

 

Αγωνιζόμαστε για το δίκιο μας, απαιτούμε:
1.      Μονομερής ολοσχερή διαγραφή του χρέους, για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων με ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς.

2.      Επιστροφή των αποθεματικών που ληστεύθηκαν. Άμεση αναπλήρωση όλων των χρημάτων που χάθηκαν με το «κούρεμα» και την ανακεφαλαιοποίηση.

3.      Μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με Συλλογική Σύμβαση, νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, Κοινωνική Ασφάλιση, Υγεία και Ασφάλεια στη δουλειά, μέτρα προστασίας της μητρότητας, καμία απόλυση εγκύου εργαζόμενης.

4.      Αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές.

5.      Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή τα μαγαζιά ανοιχτά. Εξαήμερη λειτουργία, 3 απογεύματα της εβδομάδας κλειστά.

6.      Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.

7.      Κανένας άνεργος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας. Καμία διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου, σε ανέργους, απλήρωτους εργαζόμενους. Αναστολή κάθε υποχρέωσης προς τράπεζες και Δημόσιο. Διαγραφή των χρεών από τόκους.

8.      Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κατάργηση του νόμου που απελευθερώνει τις κατασχέσεις για χρέη προς τις τράπεζες και το Δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ. Τώρα νόμος που να προστατεύει πλήρως την κύρια κατοικία.

9.      Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας. Όχι στη νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου. Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.

10. Διαγραφή τμήματος των χρεών προς τις τράπεζες. Διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.Διαγραφή 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους έκλεισαν.

11. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.

12. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων και κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές. Να μην εφαρμοσθεί και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου. Να μην γίνει ο επανυπολογισμός στις συντάξεις, να μην καταργηθεί η προσωπική διαφορά, να αποδοθούν χωρίς καθυστερήσεις, αιτήσεις και προαπαιτούμενα τα παρακρατηθέντα ποσά. Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ.

·        Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να μην ξεπερνούν τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

13. Αγώνας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην παράδοση του δημόσιου πλούτου στους επιχειρηματικούς ομίλους, στις απολύσεις και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, την αύξηση τιμών για τη λαϊκή οικογένεια σε ηλεκτρικό, νερό, εισιτήρια, τηλέφωνο, βασικά αγαθά.

14. Να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις σε Υγεία και Παιδεία. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης.

15. Να λειτουργήσουν Κέντρα Υγείας, κλινικές νοσοκομείων, όσες υποδομές έκλεισαν λόγω περικοπών. Άμεσες προσλήψεις στα ασφαλιστικά ταμεία, στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στο ΕΚΑΒ, σε κοινωνικές δομές και ιδρύματα Πρόνοιας. Κατάργηση των περικοπών και των πλαφόν στις διαγνωστικές εξετάσεις, στα φάρμακα, στα εμβόλια, στις φυσικοθεραπείες και στις ιατρικές επισκέψεις. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν με χρηματοδότηση από το κράτος, με επιστημονικά και όχι με λογιστικά κριτήρια.

16. Αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση για Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια.

17. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού, για όλες τις γυναίκες χωρίς προϋποθέσεις. Επίδομα τοκετού 1.000 ευρώ για κάθε γέννα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καλυπτόμενο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

18. Δημόσιους και δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς και δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά… Δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές και σπουδαστές σε σύγχρονες ασφαλείς εστίες.

19. Δημόσιες και δωρεάν υποδομές Αθλητισμού και Πολιτισμού και προγράμματα κοινωνικού τουρισμού, δημόσιες και δωρεάν κατασκηνώσεις για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τις οικογένειές τους.

20. Καμιά συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους εκτός συνόρων. Καμία εμπλοκή στα σφαγεία του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Αυτές είναι οι σύγχρονες ανάγκες μας και δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω από τη διεκδίκηση τους.

 

ΤΩΡΑ  είναι η ώρα να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας .

Δε συμβιβαζόμαστε. Οργανώνουμε τον αγώνα μας

Αναχώρηση με Λεωφορεία  από Τρίκαλα

Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 2.μ.μ. Πλατεία ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης