"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Κάλεσμα στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία στα Τρίκαλα σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου, έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι προμελετημένο έγκλημα. Δεν είναι απλώς ένα δυστύχημα.

Η Λέσχη Εργασίας Αλληλεγγύης και Πολιτισμού καλεί σε συγκέντρωση – διαμαρτυρία έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ, 13:30 την Πέμπτη 2 Μαρτίου. Μπροστά στην τραγωδία και ενώ ήδη μετράμε δεκάδες νεκρούς δεν πρέπει να μασήσουμε τα λόγια μας. Οι νεκροί είναι οι δικοί μας άνθρωποι, που θυσιάζονται για τα κέρδη του κεφαλαίου. Γιατί σύμφωνα με τη λογική του κέρδους και της εκμετάλλευσης, όλα είναι μια σχέση κόστους – οφέλους, ακόμα και η ανθρώπινη ζωή.

Μιλούν για τραγωδία:

Τραγωδία είναι να συγκρούονται τρένα με δεκάδες θύματα, επειδή τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούν καθώς κοστίζουν.

Τραγωδία είναι να πεθαίνεις από πυρκαγιά, επειδή δεν καθαρίστηκαν τα δάση, δεν υπάρχουν δασοπυροσβέστες, δασοφύλακες και επαρκείς υποδομές δασοπυρόσβεσης.

Τραγωδία είναι να πεθαίνεις από πλημμύρες, επειδή είχαν καεί τα δάση, δεν καθαρίστηκαν τα φρεάτια και οι αυθαιρεσίες νομιμοποιούνται αρκεί να πληρώσεις για να ξελασπώσεις.

Τραγωδία είναι να πεθαίνεις, επειδή δεν υπάρχουν αρκετές ΜΕΘ και σε διασωληνώνει ο ασκούμενος στον διάδρομο του νοσοκομείου.

Τραγωδία είναι να πεθαίνεις στο εργοτάξιο, επειδή τα μέτρα ασφαλείας κοστίζουν και οι υπερωρίες συμφέρουν.

Τραγωδία είναι να μην μπορείς να δεις ότι οι τραγωδίες που επαναλαμβάνονται έχουν πάντα έναν κοινό παρονομαστή: την υποβάθμιση καθετί δημόσιου, την επικράτηση του ιδιωτικού συμφέροντος, την ιεράρχηση του κέρδους πάνω από τη ζωή και την ασφάλεια.

Οι σιδηρόδρομοι στην Ελλάδα άρχισαν να κατακερματίζονται και να αποδιαρθρώνονται από τη δεκαετία 2000-2010 (επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), ιδιωτικοποιήθηκαν το 2017 (επί ΣΥΡΙΖΑ) και υποχρηματοδοτούνται, υποστελεχώνονται συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις. Επικράτησαν οι εργολαβίες, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η λογική της ανταποδοτικότητας και επιχειρηματικότητας σε υποδομές δημοσίου συμφέροντος.

Έτσι, φτάσαμε στο ξημέρωμα της 1ης Μάρτη 2023, με ακρίβεια και όχι αναπάντεχα. Δε θα ψάχνουμε να βρούμε αν ο σταθμάρχης τράβηξε τον λάθος μοχλό. Ακόμα και το ανθρώπινο λάθος στις τραγωδίες τις περισσότερες φορές είναι αποτέλεσμα πολιτικών επιλογών.

Υπενθύμιση:

Λεφτά υπάρχουν όταν το Υπουργείο Άμυνας χρηματοδοτεί το ΑΠΘ για να κατασκευάζει πολεμικά drones.

Λεφτά υπάρχουν και τα έργα προχωρούν γρήγορα για τον φράχτη στον Έβρο.

Λεφτά υπάρχουν για προσλήψεις όταν αυτές αφορούν την «ασφάλεια στα πανεπιστήμια».

Όμως, για να λειτουργήσουν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας στους σιδηροδρόμους δεν υπήρχε ούτε χρόνος, ούτε χρήμα, ούτε προσωπικό. Κανένα εθνικό πένθος μαζί με τους υπαίτιους της δυστυχίας δεκάδων οικογενειών. Μόνο αγώνας εναντίον τους και ολόκληρη την αλήθεια.

Καλούμε στη συγκέντρωση – διαμαρτυρία στα Τρίκαλα την Πέμπτη 2 Μαρτίου στη 13:30 μ.μ., έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης