"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Κάντο όπως ο Ολάντ…

lafarm

Σχετικά άρθρα

0000000000000000000000000000

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρει γιατί «η αποτυχημένη πολιτική της λιτότητας καταρρέει και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά ως η μεγάλη ευκαιρία να επαναπροσδιοριστεί αυτή η πολιτική».
Αυτά αναφέρονται σε non paper που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει στην κριτική που δέχεται από την κυβέρνηση ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός του ευρώ.
Το non paper απαριθμεί τις δηλώσεις παραγόντων της ΕΕ, εκπροσώπων γερμανικών κομμάτων και οικονομολόγων που λένε ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε σχέδιο για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

000000000000000000000000
Από το κείμενο απουσιάζει όμως η δήλωση του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για ευνόητους λόγους. Να θυμίσουμε ότι ο Γάλλος πρόεδρος, αφού πήρε αποστάσεις από τα σενάρια για GREXIT, μπήκε στο «ζουμί» της υπόθεσης, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα μετά τις εκλογές, θα πρέπει να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις που υπάρχουν.
Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ , παραμένει η σιωπή και απουσιάζουν τα σχόλια για την ουσία των δηλώσεων Ολάντ. Παρά όμως την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να υποβαθμίσει «επικοινωνιακά» το ζήτημα η απάντηση έχει έρθει και μάλιστα από το ίδιο τον πρόεδρό του τον Αλέξη Τσίπρα . Στην ομιλία που έκανε στο Διαρκές Προγραμματικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά: «Διαπραγματευόμαστε εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών».
Δηλαδή με απλά λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ θα εφαρμόσει μέχρι κεραίας τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή στην λυκοσυμμαχία της ΕΕ και λειτουργούν ως μνημόνιο των μνημονίων για λογαριασμό του κεφαλαίου. Γιατί όποια διαπραγμάτευση για ρύθμιση του χρέους ή για χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας – σε συμφωνία πάντα με τους εταίρους – γίνεται όχι για την ανακούφιση του λαού , αλλά για να αυξηθεί μόνο η κρατική στήριξη στους επιχειρηματικούς ομίλους.
Γι’ αυτό την επόμενη μέρα , όποια κι αν είναι η νέα κυβέρνηση, θα είναι εδώ η ΕΕ και τα «μνημόνια διαρκείας» , παλιά και νέα μέτρα που θα ζητά το κεφάλαιο για δικό του συμφέρον, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό. Θα είναι εδώ το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις και δεν πρόκειται να καταργήσουν.
Γι’ αυτό την επόμενη μέρα χρειάζεται ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ, δύναμη σιγουριάς και εγγύησης απέναντι στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια , δύναμη αντίστασης και αντεπίθεσης, που θα ‘χει ο λαός να ακουμπήσει.
Σωτηρόπουλος Σωτήρης, μέλος της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης