"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Κάτω τα χέρια από τον αγωνιστή Γιάννη Ρίτσιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ                                                 

 Δημοκρατία, όχι φίμωτρο

        ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΙΟ!

   Οι αγώνες του Γιάννη Ρίτσιου είναι γνωστοί στο πανελλήνιο. 44 χρόνια αγωνιστής, συνεταιριστής, αγροτοσυνδικαλιστής, αγροτικός ηγέτης.

   Η σημερινή, επί Διοικήσεως Λιούτα και μνημονιακών αντιαγροτικών νόμων (ν. 4015/2011, ν. 4384/2016), τραγική κατάσταση της πρώην Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών, με μόλις 107(!!!) εναπομείναντα μέλη απ’ τα 11.000 της πάλαι ποτέ πανίσχυρης Ένωσης, τον Γιάννη Ρίτσιο τον θλίβει και τον στενοχωρεί βαθύτατα. Δεν μπορεί να ανεχθεί την ουσιαστική διάλυση της Αγροτικής Συνεταιριστικής Ένωσης.

   Γι’ αυτό εδώ και τρία χρόνια ξεκίνησε έναν ασταμάτητο αγώνα. Ν’ αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια . Με σκοπό να σωθεί η «Ένωση» και η τεράστια περιουσία της που είναι περιουσία των αγροτών, δηλαδή του ίδιου του Τρικαλινού Λαού και την οποία ουδείς μπορεί να ιδιοποιηθεί ή να καταστρέψει και αφανίσει.

   Ο Γιάννης Ρίτσιος με προκηρύξεις, εφημερίδες τοίχου, δημοσιεύσεις (όσες του επιτράπηκαν) ξεκίνησε ένα μακρύ δρόμο ενημέρωσης και διαφώτισης του λαού για τα τεκταινόμενα στην «Ένωση». Ταυτόχρονα προχώρησε σε βαρυσήμαντη καταγγελία στον Εισαγγελέα με μια στοίβα ντοκουμέντα και στοιχεία για να λάμψει η αλήθεια. Ο ίδιος κατέθεσε στον Πταισματοδίκη περί τις 10 ώρες! Η υπόθεση βρίσκεται στην προανάκριση.

  Ο πρόεδρος της Ένωσης εν συνεχεία τον μήνυσε για συκοφαντική δυσφήμηση. Και μέσα σε 15 μέρες τον… ξαναμήνυσε πάλι! Μ’ αποτέλεσμα να κρατηθεί και να παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο που γίνεται την Παρασκευή 9 Φλεβάρη, ώρα 13.30. Είναι απ΄ τις απίθανες περιπτώσεις που η συκοφαντική δυσφήμηση πάει αυτόφωρη διαδικασία.Γιατί;

  Είναι φανερό ότι η υπόθεση της πρώην Ένωσης Συνεταιρισμών, αλλά και το δικαίωμα της κριτικής, αφορά όλους τους αγρότες και όλο τον Τρικαλινό Λαό που πρέπει να ξεσηκωθούν. Δεν αφορά μόνο τον Γιάννη Ρίτσιο. Η υπεράσπιση του αγωνιστή Γιάννη Ρίτσιου είναι υπόθεση όλων μας. Είναι ζήτημα δημοκρατίας και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

à ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΙΟ!

à ΟΧΙ ΦΙΜΩΤΡΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

à Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗ!

à Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

à Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ (και όχι στους 107! που μια πλειάδα εξ αυτών είναι συγχωριανοί, συγγενείς, φίλοι και μέλη της οικογένειας Λιούτα!)

à ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΦΙΜΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΞΟΥΝ!

à Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟΣ! ΑΓΡΟΤΕΣ-ΕΡΓΑΤΕΣ-ΛΑΟΣ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ!

à ΟΛΟΙ στο Δικαστικό Μέγαρο την Τρίτη 12 Φλεβάρη και ώρα 12.00 το μεσημέρι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης