"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Κίνημα καλλιτεχνών στα social media για άμεση παραίτηση Μενδώνη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πολλές είναι οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου εναντίον της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Αυτή τη φορά στο instagram με το hashtag #nomoremendoni διάσημοι ηθοποιοί και καλλιτέχνες ζητούν την παραίτηση της Υπουργού.

Αφορμή η στάση που κράτησε η υπουργός Πολιτισμού, σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη και την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή Εθνικού Θεάτρου.

Ενδεικτικτικές είναι οι τοποθετήσεις του ηθοποιού ο Πέτρου Λαγούτη, του Γιώργου Χρανιώτη, του Μάριου Αθανασίου, της Ευγενίας Σαμαρά και αρκετών άλλων που ενώνουν τις φωνές τους κάτω από το #nomoremendoni.

Οι καλλιτέχνες γράφουν στην ανάρτησή τους: «Την κρίσιμη στιγμή που στο θέατρο συντελούνται αλλαγές που θα καθορίσουν την εξέλιξή του – και ελπίζουμε όλης της κοινωνίας -και που όλοι μας έχουμε τόση ανάγκη την στήριξη της πολιτείας και της δικαιοσύνης για να αντικαταστήσουμε τον φόβο, την εκμετάλλευση και την κατάχρηση εξουσίας με αρχές που χρόνια προσπαθεί να μας διδάξει η Τέχνη , η κ. Μενδώνη αντί να δείξει το ίδιο θάρρος που δείξανε και τα θύματα επέλεξε τον πολιτικό χαμαιλεοντισμό με σκοπό την όσο το δυνατό λιγότερη έκθεση του κ. Λιγνάδη και των ανθρώπων που τον επέλεξαν.

Με βάση τη στάση και τις πράξεις της λοιπόν – και χωρίς καμία διάθεση πολιτικής εξόντωσης ή προσωπικής απαξίωσης εννοείται- αντιλαμβανόμαστε ότι η κ. Μενδώνη είναι ακατάλληλη για το χώρο μας καθώς δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τους στόχους των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού.

Η χώρα μας αποτελεί το λίκνο του πολιτισμού και αξίζει έναν υπουργό που προστατεύει και πονάει τις τέχνες, σέβεται τους πρεσβευτές της και αναγνωρίζει την αναγκαία προσφορά τους στην κοινωνία. Ζητάμε την απομάκρυνση της κ. Μενδώνη απο το υπουργείο Πολιτισμού».

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι αδιέξοδο να κομματικοποιείται μια ποινική υπόθεση. Ο δε καλλιτεχνικός κόσμος που τόσα χρόνια γνώριζε και δεν έκανε τίποτε, τώρα ζητάει ευθύνες μόνο από μια πολιτική ηγεσία. Φυσικά κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει ότι η συγκεκριμένη Υπουργός, ξεμπλόκαρε τόσα δημόσιου ενδιαφέροντος, που η ψευτο-αριστερά δεν μπορεί να το της το συγχωρήσει…

  2. 9 στους 10 ηθοποιούς βγαίνουν και λένε γνωρίζαμε (… αλλά κοιτούσαμε τη δουλεία μας, που να μπλέξουμε τώρα, ασε μην ενοχλήσουμε το σύστημα).
    Αφησαν με τη σιωπή τους τόσα νεα παιδια να κακοποιηθούν.

    Τώρα λοιπόν βγάζουν ανακοινώσεις κατά της υπουργού της κυβέρνησης στη θητεία της οποίας έγιναν οι αποκαλύψεις
    …και βέβαια αφήνουν στο απυρόβλητο την
    προηγούμενη κυβέρνηση της αριστεράς ( που είχε υπουργό τον Χαικάλη)

    Καλό θα ήταν η Μενδώνη να παραιτηθεί .
    Αλλά ακόμα καλύτερο θα ήταν αυτοί που κάτι ειχαν ακουσει αλλά σιωπούσαν επί τόσα χρόνια, να σταματήσουν να κατηγορούν όλους τους άλλους

  3. Τα δύο άνω παλικαράκια, τα ίδια θα λέγανε εάν ήταν κυβέρνηση ο Σύριζα. Είναι αδέκαστοι και αντικειμενικοί. Κοινώς, δεξιοί τω εγκεφάλω. Δεν είναι κακό να είσαι δεξιός, να σκέφτεσαι ”δεξιώς” είναι. Πέστε μου ωρέ λεβέντες, εάν έσκαγε αυτό το 2018 και υπουργός ήταν ο…Καρανίκας τι θα γράφατε; Τα ίδια;
    Υ.Γ. Ρε σεις, τώρα που το σκέπτομαι, μήπως είστε τρολάκια του Σύριζα;

    • Δεν υπάρχει μόνο AΣΠΡΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΖΩΗ. Τα Groupuscules της ΑΚΡΟ-ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και της ΑΚΡΟ-ΔΕΞΙΑΣ, τα βλέπουν όλα ΚΟΚΚΙΝΑ ή ΜΑΥΡΑ, ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης