"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Καημένη Ελλάδα. Καημένη πατρίδα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε δημοψήφισμα θα προχωρήσει η κυβέρνηση, για να αποφασίσει ο κυρίαρχος λαός αν θέλει το τέταρτο Μνημόνιο να το ψηφίσει ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά την απαράδεκτη ενέργεια του Αλέξη Τσίπρα να φέρει το τέταρτο Μνημόνιο που ανήκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη , ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να προκηρύξει δημοψήφισμα.

Σε εθνικό τηλεοπτικό διάγγελμα, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η Αριστερά σέβεται τους αγώνες των Ελλήνων για περισσότερα Μνημόνιο και είναι δημοκρατικό δικαίωμα των Ελλήνων να αποφασίσουν αν το τέταρτο Μνημόνιο θα το ψηφίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή η κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας.

«Αγαπάω τα Μνημόνια αλλά δεν μπορώ να στερήσω απο τους Έλληνες το δικαίωμα να αποφασίσουν ποιος θέλουν να τους φορεσει το επόμενο Μνημόνιο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας επικαλέστηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς και τους αριστερούς αγωνιστές που έδωσαν το αίμα τους για να μπορούμε σήμερα εμείς να έχουμε Μνημόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα πως έχει πλεονέκτημα ενάντι του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού ο ίδιος έχει ήδη περάσει ένα Μνημόνιο και έχει την εμπειρία, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άπειρος με τα Μνημόνια.

Μετά το τηλεοπτικό διάγγελμά του, ο Αλέξης Τσίπρας πήγε στο μνημείο της Καισαριανής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως έχει μεγάλη κάψα να περάσει Μνημόνιο και πως η ορμή του θα υπερνικήσει την απειρία του.

 

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητάει από τον Αλέξη Τσίπρα να σεβαστεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος γιατί αυτή τη φορά αφορά τον ίδιο προσωπικά, ενώ το προηγούμενο δεν τον αφορούσε, οπότε δεν τον ένοιαξε που ο Τσίπρας άλλαξε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Mnimonion Analysis, το 35% των Ελλήνων πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο καταλληλότερος για να περάσει το τέταρτο Μνημόνιο, το 25% θεωρεί καταλληλότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 40% πιστεύει πως Τσίπρας και Μητσοτάκης πρέπει να περάσουν μαζί το τέταρτο Μνημόνιο, ώστε να εδραιωθεί η εθνική ενότητα.

Το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί ανήμερα το Πάσχα γιατί ο χρόνος πιέζει και οι Έλληνες δεν μπορούν να μείνουν χωρίς νέο Μνημόνιο γιατί θα πάθουν κάνα στερητικό σύνδρομο.

(Καημένη Ελλάδα. Καημένη πατρίδα.)

 

pitsirikos.net

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης