"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Καθηγητής στην Καλαμπάκα βιαιοπράγησε σε μαθητές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Gymnasio Kalampaka
Μεγάλη η αναστάτωση στην εκπαιδευτική κοινότητα μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας Πρωινός Λόγος και της ιστοσελίδας Meteoravoice σύμφωνα με τα οποία καθηγητής φέρεται να βιαιοπράγησε σε μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καλαμπάκας.

Το περιστατικό

Σύμφωνα με το Meteoravoice «Απρόσμενη κατάληξη είχε η αποβολή δυο μαθητών από την αίθουσα διδασκαλίας λόγω άτακτης συμπεριφοράς όταν εξερχόμενοι από αυτή χτύπησε δυνατά η πόρτα κάνοντας έξαλλο τον καθηγητή τους.

Το περιστατικό συνέβη χθες σε σχολικό συγκρότημα της Καλαμπάκας-2o Γυμνάσιο- όταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος σε αίθουσα της δευτέρας τάξης δυο μαθητές που φέρεται πως έκαναν φασαρία κλήθηκαν να αποχωρήσουν από τον καθηγητή τους και μάλιστα με απουσία αδικαιολόγητη για τη συγκεκριμένη ώρα.

Οι μαθητές όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες-μαρτυρίες συμμαθητών τους σηκώθηκαν από τα θρανία τους και κατευθύνθηκαν προς την έξοδο και άνοιξαν την πόρτα.

Βγαίνοντας όμως η πόρτα έκλεισε πίσω τους κάνοντας θόρυβο-πιθανόν από απροσεξία των μαθητών ή και αγανάκτηση-κάτι που όπως μαθαίνουμε έκανε έξαλλο τον καθηγητή ο οποίος πετάχτηκε από τη έδρα έξω από την αίθουσα και άρπαξε τον ένα από το λαιμό και τον άλλο από το γιακά και τους έσπρωξε.

Μαθητές που βρέθηκαν μπροστά στο πρωτοφανές περιστατικό έμειναν κυριολεκτικά άφωνοι βλέποντας τους συμμαθητές τους να απολαμβάνουν μια καθόλα «παιδαγωγική συμπεριφορά» και κάποια άλλα παιδιά τρομοκρατήθηκαν και παρακολουθούσαν άναυδα αυτά που συνέβαιναν μπροστά στα μάτια τους!

Το περιστατικό πληροφορήθηκε ο μεγαλύτερος αδελφός του ενός μαθητή που έσπευσε στο σχολείο αναζητώντας τον συγκεκριμένο εκπαιδευτικό για να λάβει εξηγήσεις για αυτή την συμπεριφορά του και όπως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν εκείνος αρνήθηκε την ενοχή του ανασκευάζοντας κάποια πράγματα.

Αν και επισήμως από τη Διεύθυνση του σχολείου δεν υπήρξε κάποια αντίδραση εκείνο που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα είναι η άσχημη συμπεριφορά που επιδεικνύει όπως αναφέρουν μαθητές του προς τα παιδιά καθώς πέραν του προχθεσινού περιστατικού μιλάει άσχημα λέγοντας τα χαρακτηριστικά «σιχαμένα και βλαμμένα πλάσματα και πολλά άλλα» που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν το ρόλο και την αποστολή ενός εκπαιδευτικού.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν πολλά και διάφορα πράγματα με ανάρμοστη συμπεριφορά σε σχολεία κι αυτό είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο και οι αρμόδιοι οφείλουν να παρέμβουν άμεσα καθώς ο χώρος της εκπαίδευσης δεν είναι πεδίο εκτόνωσης κανενός αλλά ναός διαπαιδαγώγησης που η αποστολή του είναι υψίστη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης