"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Καιρός – Καρδίτσα: Η κακοκαιρία Διομήδης έκλεισε τα σχολεία και «φούσκωσε» τον ποταμό Καράμπαλη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Καρδίτσα αισθάνεται τις τελευταίες ώρες το κύμα κακοκαιρίας με την ονομασία Διομήδης, που πλήττει το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται στους ορεινούς δήμους του Νομού Καρδίτσας ενώ στις πεδινές περιοχές υπάρχει έντονη βροχόπτωση. Προβλήματα ηλεκτροδότησης υπάρχουν περιμετρικά της Λίμνης Πλαστήρα, όπου μια βλάβη έχει αφήσει το δήμο χωρίς ρεύμα, ενώ ανά διαστήματα σημειώνονται διακοπές ηλεκτροδότησης και στην Καρδίτσα.

Στους αυχένες Αγ. Νικολάου (1.450 μ.) και Τυμπάνου (1.600 μ.) το χιόνι ξεπερνά τα 70 εκατοστά ήδη με τα μηχανήματα να επιχειρούν στα σημεία προσπαθώντας να ανοίξουν το δρόμο και να τον διατηρήσουν στη συνέχεια ανοιχτό.

Μεγάλα ύψη βροχόπτωσης καταγράφονται στα πεδινά με την Καρδίτσα μέσα σε 10 ώρες να έχει δεχθεί περί τα 70 χιλ. βροχής (και να παρατηρούνται προβλήματα συγκέντρωσης υδάτων) και περί τα 55 χιλ. το Μουζάκι σύμφωνα με τους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Στην περιοχή του Δήμου Μουζακίου σύμφωνα με το Δήμαρχου Μουζακίου κ. Στάθη έχει διακοπεί η οδική σύνδεση μεταξύ Μαγούλας – Μεγ. Καλυβίων Τρικάλων και Μαγούλας – Μαγουλίτσας λόγω αύξησης της στάθμης των ποταμών.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Σοφάδων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων αποφάσισε σήμερα να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Στο δήμο Μουζακίου έχει διακοπεί η οδική σύνδεση μεταξύ Μαγούλας – Μεγ. Καλυβίων Τρικάλων λόγω υδάτων που περνούν στο δρόμο, καθώς και Μαγούλας – Μαγουλίτσας λόγω αύξησης της στάθμης των ποταμών.

Υπό επιτήρηση βρίσκεται η στάθμη των ποταμών στο νομό Καρδίτσας, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται την δεδομένη στιγμή στον ποταμό Καράμπαλη, όπου η στάθμη στην είσοδο της Καρδίτσας είναι περίπου ένα μέτρο κάτω από την γέφυρα. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης