"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Καιρός: Σφοδρός 10ήμερος καύσωνας – Που θα «βαρέσει» 40άρια

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πολλή ζέστη ,όμως, θα έρθει από την Τρίτη. Σύμφωνα με την πρόγνωση της μετεωρολόγου του ΣΚΑΪ, Χριστίνας Σούζυ, ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 36 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη στα ηπειρωτικά και την Αττική και από Τετάρτη θα ανέβει ακόμη περισσότερο η θερμοκρασία.

Όπως τόνισε η μετεωρολόγος οι δύο πιο ζεστές ημέρες της επόμενης εβδομάδας θα είναι η Πέμπτη και η Παρασκευή και ίσως δούμε και τα πρώτα 40άρια.

Μάλιστα, ο πρώτος καύσωνας θα έχει μεγάλη διάρκεια που ίσως φτάνει και τις 10 ημερες.

Παρόμοια πρόγνωση και από την μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Πάττυ Σπηλιοτοπούλου, η οποία τονίζει ότι τα στοιχεία δείχνουν πως από τη νέα εβδομάδα επανέρχεται το καλοκαίρι, φέρνοντας μαζί του κι ένα έντονο κύμα ζέστης.

Ο καιρός το ΠΣΚ

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλο από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η αύξηση της θερμοκρασίας και η θερμή μάζα της Ευρώπης θα πλησιάσει προς την Ελλάδα και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας θα δούμε θερμοκρασίες έως και 37 βαθμούς.

Αναλυτικά

Την Παρασκευή θα έχουμε ηλιοφάνεια σε όλη την χώρα και στα βόρεια της χώρας θα σημειωθούν βροχές. Τοπικές μπόρες θα έχουμε στην ορεινή Πέλλα, Πιερία και Ημαθία αλλά και στην ορεινή ανατολική Μακεδονία.

Το Σάββατο οι βροχές θα είναι εντονότερες στη Θράκη, στη Δράμα, στην Καβάλα, στη Θεσσαλία, αλλά και στην Αττική μέχρι και την Πελοπόννησο.

Την Κυριακή η αστάθεια θα περιοριστεί μεταξύ Χαλκιδικής, Μαγνησίας και Β.Εύβοιας και στη συνέχεια ο καιρός θα φτιάξει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης