"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Καλαμπάκα – Βόλος πιο κοντά …

lafarm

Σχετικά άρθρα

Για την σπουδαιότητα του έργου της ηλεκτροκίνησης στη Θεσσαλία , ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Θάνος Βούρδας επισημαίνει με συνέντευξη στην εφημερίδα “Ελευθερία”  μερικές σημαντικές λεπτομέρειες, τόσο για τον τρόπο και τον χρόνο όσο και για τα οφέλη της μετατροπής των γραμμών Λάρισας – Βόλου και Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο η μετακίνηση πλέον θα γίνει «οικονομικότερη, ταχύτερη και ενιαία» και το εξηγεί με ένα απλό παράδειγμα.

«Η ολοκλήρωση αυτών των έργων σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται αλλαγή συρμών. Δεν χρειάζεται ο επιβάτης να αλλάξει τρένο. Θα ξεκινάει από την Καλαμπάκα και θα φτάνει στον Βόλο χωρίς να αλλάξει τρένο. Τώρα ισχύει πως το κομμάτι Λάρισας – Βόλου και Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκα, είναι ντιζελοκίνητο. Για να πας από τον Βόλο στην Καλαμπάκα πρέπει να αλλάξεις τρία τρένα. Δηλαδή να μπεις στον Βόλο, να σταματήσεις στη Λάρισα να αλλάξεις τρένο, να πας στα Παλαιοφάρσαλος με ηλεκτροκίνηση και από εκεί στην Καλαμπάκα να πας με ντιζελοκίνηση πάλι. Με την ηλεκτροκίνηση όμως με τον ίδιο συρμό θα μπορείς να ξεκινάς από τον Βόλο και να φτάνεις στην Καλαμπάκα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης