"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Καλαμπάκα – Ποιο γνωστό ξενοδοχείο βγαίνει σε πλειστηριασμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε πλειστηριασμό πρόκειται να βγει στις 16 Νοεμβρίου ένα από τα πλέον γνωστά ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα, κατηγορίας 4 αστέρων, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία του τουρισμού αγγίζουν -και σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν- τα επίπεδα του 2019 και το κύμα της ανάκαμψης ευεργετεί τις περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που παρουσιάζουν μοναδικές ομορφιές.

Το ξενοδοχείο

Πρόκειται για ξενοδοχείο κλασικού τύπου (πόλης) 4 αστέρων, δυναμικότητας 98 δωματίων και 174 κλινών, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμπάκας. Αποτελείται από τρεις κτηριακούς όγκους ενοποιημένους- οι οποίοι χτίστηκαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους από το 1987 ως το 2009.

Το συγκρότημα έχει αναπτυχθεί σε τέσσερα όμορα οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 1.859,10 τ.μ. έχει προσόψεις σε 3 δρόμους στο κέντρο της Καλαμπάκας. Αποτελείται από υπόγειο που περιλαμβάνει τους βοηθητικούς χώρους της μονάδας, ισόγειο με τους κοινόχρηστους χώρους, χώρους καθιστικών, εστιατορίων-bar, καθώς και τέσσερις ορόφους δωματίων. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου είναι 4.763,64 τ.μ.

Το ατού

Σημαντικό πλεονέκτημα του ακινήτου θεωρείται η θέση του, στην είσοδο της πόλης που του προσδίδει και πολύ καλή πρόσβαση. Η Καλαμπάκα αποτελεί τουριστικό προορισμό (και θρησκευτικό σταθμό) καθώς είναι πολλοί οι επισκέπτες από Ελλάδα, αλλά και από εξωτερικό που επισκέπτονται την περιοχή 12 μήνες το χρόνο για να προσκυνήσουν ή να θαυμάσουν τα μοναστήρια που είναι κτισμένα στις κορυφές των Μετεώρων.

Αλλωστε, οι βράχοι των Μετεώρων είναι διατηρητέο και προστατευόμενο μνημείο από την “UNESCO” και αποτελεί την μεγαλύτερη μοναστηριακή πολιτεία της Ελλάδας μετά το Άγιο Όρος. Το εν λόγω σκηνικό έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες του Χολίγουντ κατά το πρόσφατο παρελθόν (Beckett με πρωταγωνιστή τον John David Washington το 2021) και παλαιότερα (Τζέημς Μποντ «Για τα μάτια σου μόνο» το 1981).

Η τιμή

Το ξενοδοχείο βγαίνει σε πλειστηριασμό στις 16/11/2022 με επισπεύδουσα την SPECIAL FINANCIAL SOLUTIONS Μ.Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π. και υπεύθυνη για την προώθηση της διαδικασίας την εταιρεία ΔΑΝΟΣ, an alliance member of BNP Paribas Real Estate, με αρχική τιμή € 3.035.000 (περί τις €30 χιλ. ανά δωμάτιο). Οι προκαταβολές ύψους € 910.500 (30% της τιμής α’ προσφοράς) για την συμμετοχή κατατίθενται έως την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης